POVRATAK U NORMALU

U PONEDJELJAK KREĆE JAVNI PRIJEVOZ U ZAGREBU: Vozit će samo autobusi, ZET objavio zašto tramvaji još uvijek nisu spremni

Tramvajski promet u Zagrebu zasad neće biti otvoren zbog oštećenja nastalih u potresu i saniranja pruga

Odlukom Vlade o popuštanju protuepidemijskih mjera, od ponedjeljka će ponovno biti omogućen javni prijevoz. No, u Zagrebu tramvajski promet još neće krenuti, a umjesto tramvaja vozit će autobusi, i to na svih 111 linija. Razlog tomu je, piše Index, nedovršeno saniranje oštećenja nastalih u potresu 22. ožujka.

“Još uvijek se saniraju pruge. Cilj je da se prvo spoji Ozaljska sa Savskom i Jarunom jer su na tom dijelu najmanja oštećenja”, rekla je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević-Žgela.

CAPAK O POPUŠTANJU MJERA: ‘Možemo ih opet postrožiti, znate li koliko će oboljelih biti ako zaraženi čovjek zarazi još 1,2 ljudi?’

Vozne karte umjesto propusnica

Pojasnila je da će biti otvorene sve redovne autobusne linije koje inače voze te izvanredne linije koje će mijenjati dio tramvajskih linija. Od ponedjeljka će i vožnja javnim prometom biti moguća s voznom kartom, a ne propusnicom. Onima koji su već imali kupljene karte za travanj, a nisu se vozili, valjanost istih bit će produljena za to razdoblje.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je, pak, da poskupljenja voznih karata neće biti te da će prijevozne linije biti puštane u promet u fazama.

“Sadašnjih 90 autobusa koji funkcioniraju i voze po gradu, od njih nepunih 400, i 300 tramvaja, od kojih ne vozi nijedan, postupno stavljamo u funkciju”, kazao je Bandić dodavši da će linija od istoka grada preko Vlaške i Ilice do Črnomerca biti zadnja puštena u promet.

OVAKO ĆEMO ŽIVJETI SLJEDEĆIH TJEDANA: Donosimo detaljan prikaz tri faze, s radom kreću kafići, frizeri, škole, crkve, javni prijevoz…

Povratak na Net.hr