Danas počinje utrka World Rally Championshipa koja se održava prvi put u Hrvatskoj, a u toj se utrci natječu najbolji svjetski vozači u rallyju. WRC Croatia Rally održava se od 22. do 25. travnja 2021. godine, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske te Grada Zagreba.

Policija je podsjetila građane na izmijenjenu regulaciju prometa zbog održavanja utrke.

"Obavještavamo građane da će policijski službenici u vrijeme održavanja brzinskih ispita za ostale sudionike povremeno zatvarati prometnice.

Mapu s vremenima i lokacijama zatvaranja prometnica možete vidjeti OVDJE.

Obilazni pravci danas u Zagrebu

Za potrebe ceremonijalnog starta utrke danas od 12 do 24 sata planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu (prostor ispred zgrade NSK).

Obilazni pravci su:

  • Ulica Grada Vukovara – Savska – Savski most – Rotor – Avenija Dubrovnik – Most – Most Mladosti- Držićeva – Ulica Grada Vukovara.
  • Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Most slobode pa dalje prema Novom Zagrebu ili odvojak sa Savske na Slavonsku aveniju – Aveniju Većeslava Holjevca – Most Slobode i dalje u Novi Zagreb.

Epidemiološke mjere

Također, iz policije podsjećaju na pridržavanje epidemioloških mjera. "Svi građani i sudionici prometa koji se zateknu u blizini navedenih dionica utrke dužni su se pridržavati uputa i naredbi policijskih službenika, kao i uputa redarske službe. Zbog aktualne epidemiološke situacije tijekom ove etape rallyja, kao niti u ranijim etapama u Finskoj i Monte Carlu, nije moguće organizirano okupljanje gledatelja", priopćila je zagrebačka policija.

Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem malih ekrana, a prijenos uživo svih etapa moguće je gledati OVDJE.

"Tijekom natjecanja obvezno je pridržavanje svih protuepidemijskih mjera sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uključujući obvezno održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru, nošenje medicinske maske i zabrana grupiranja više od 25 osoba na jednom mjestu", upozorila je policija. Također, sve informacije možete saznati na društvenim mrežama i službenim kanalima događaja.