'U OBRANU OD POPLAVA ULOŽIT ĆEMO 120 MILIJUNA EURA': / Konačno stiže spas za stanovnike Karlovca i Siska

Image
8.11.2016.
18:32
PIXSELL, Nikola Čutuk

U pratnji sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića i kostajničkoga gradonačelnika Tomislava Paunovića, Zoran Đuroković je obišao obalu rijeke Une, nakon čega je istaknuo projekte obrane od poplave koji su u realizaciji ili se planiraju, a financirat će se iz EU fondova.

"Svjesni smo velike prijetnje od poplava na području od Karlovca do Sisačko-moslavačke županije. U posljednje smo dvije godine pripremili studije izvodljivosti i opravdanosti gradnje, pripremajući se za povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova. Na primjer, karlovačko i sisačko područje moguće je zaštititi ulaganjem od 120 milijuna eura, od čega bi 85 posto sredstava koristili iz EU", rekao je Đuroković.

Kako je istaknuo, da bismo dobili taj novac, moramo dokazati nastale štete i opravdanost gradnje. "To sada sada upravo činimo i pri kraju smo tog postupka. Prvim novcem iz EU počet ćemo se već koristiti na području istočne Slavonije, to jest županjske Posavine, a nakon toga i odobrenja financijskih sredstava iz EU, počet ćemo s radovima na karlovačkome i sisačkom području", objasnio je Zoran Đuroković.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali