U nezgodi na Marcu Polu ozlijeđeno petero putnika

U nezgodi koja se dogodila trajektu Marco Polo, kojeg je na putu od Ancone do Splita u noći na četvrtak izvaljalo more, ozlijeđeno je pet putnika. Srećom, zadobili su samo lakše ozlijede, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nezgoda se dogodila uslijed jakog jugoistočnog vjetra i udara valova na trajekt Marco Polo. Osim što su lakše ozlijeđeni putnici, stradali su i automobili, a šteta na vozilima još se utvrđuje.

Podsjetimo, zbog loših vremenskih uvjeta i otežane plovidbe trajekt je umjesto u 7, u splitsku luku stigao u četvrtak u 9.45 sati. Na trajektu se nalazilo 758 putnika, 7 autobusa, 16 kamiona, 2 kombija, 92 osobna vozila i 2 motocikla.

Brod nije pretpio nikakva oštećenja, a po dolasku u luku tijekom inspekcijskog pregleda utvrđen je kvar na sustavu automatske idenifikacije, odnosno dojavnom sustavu koji je odmah otklonjen.

Istragu provode inspektori Lučke kapetanije Split a brod, putnike i vozila osigurava PTI Club Nord of England iz New Castlea te će svima biti nadoknađena utvrđena šteta nastala tijekom putovanja.

Marco Polo je sinoć u 21 h nastavio redovnu plovidbu prema Anconi prema plovidbenom redu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr