RADOST U SLAVONIJI

U MJESTU IZ KOJEG SVI ODLAZE NAKON 17 GODINA ROĐENA PRVA BEBA! ‘Kada mi je žena pokazala test skakao sam od sreće’

U Pavlovcima, koji se godinama bore protiv bijele kuge i iseljavanja, nakon 17 godina rođena je prva beba. Dolazak bebe u selo posebniji je stoga i što se njeni roditelji već 25 godina pokušavaju postati mama i tata.

U Pavlovcima kod Nove Gradiške u listopadu je rođena prva beba nakon punih 17 godina!  Velika je to i radosna vijest za cijelo mjesto u kojem živi svega 30 stanovnika koji se godinama, kao i ostali u općini Nova Kapela, bore protiv bijele kuge i iseljavanja, piše Večernji list.

No, radost je još veća za Ružicu i Stjepana Pavera, roditelje koji su godinama bezuspješno pokušavali začeti dijete pohodeći pritom brojne medicinske centre. Sada im je, kažu, Bog uslišio molitve i poslao njihovu djevojčicu. “Kada mi je žena pokazala pozitivan test za trudnoću, skoro sam pao s kreveta. Skakao sam od sreće, pitao se je li to moguće. Bili smo presretni, slavili smo cijelu noć”, kaže danas ponosni 48-godišnji otac male Marije.

Ružica i Stjepan žive od poljoprivrede i voljeli bi da i njihova kćerkica ostane na selu, međutim, tu sad daleku odluku ipak će prepustiti njoj.

Marija Paver, djevojčica je kojom se ponosi cijelo mjesto
Marija Paver, djevojčica je kojom se ponosi cijelo mjestoFoto: Ivica Galovic/PIXSELL

Posljednje dijete u Pavlovcima rođeno je 1999. godine, ali ono je u međuvremenu s roditeljima otišlo trbuhom za kruhom. Poslije Marije, drugi najmlađi mještanin ima 24 godine. Stanje nije puno bolje ni u općini, koja je prema popisu iz 2011. imala 4.227 stanovnika, čak 20 posto manje nego deset godina prije, a u posljednjih pet godina izgubili su ih još tristotinjak koji su otišli trbuhom za kruhom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr