Play ponuda

TEŠKI TRENUCI / U Ližnjanu srušena bespravna kuća; Majka, koja se bojala da će joj socijalna oduzeti djecu: 'Jedva stojim na nogama'

Srušio ju je izvođač kojeg je angažirao Inspektorat, a trošak ide na račun vlasnika

24.3.2023.
19:52
Play ponuda

Nastavljeno je rušenje bespravno sagrađenih objekata u Istri, a na red je došao Ližnjan u kojem je srušena kuća obiteljska kuća u kojoj je živjela majka s dvije maloljetne kćeri. Ona je za RTL Danas prije nekoliko tjedana objasnila kako joj je Centar za socijalnu skrb zaprijetio oduzimanjem djece, ako ne nađe drugi dom.

Vidno potresena, danas je objasnila da se za sada snašla. Iz Državnog inspektorata kažu da je kuća bespravno sagrađena prije 6 godina i da su 2018. izdali rješenje o uklanjanju, jer se nalazi na poljoprivrednom šumskom zemljištu. Kako dosad nije uklonjena, srušio ju je izvođač kojeg je angažirao Inspektorat, a trošak ide na račun vlasnika.

Image
INSTITUCIJE OBAVILE POSAO /

U dva dana na obali zaustavljena bespravna gradnja: Poljaci su radili bez ijednog 'papira'

Image
INSTITUCIJE OBAVILE POSAO /

U dva dana na obali zaustavljena bespravna gradnja: Poljaci su radili bez ijednog 'papira'

"U centru Pule stan sam našla od prijatelja. Nije to rješenje za djecu, uvijek seliti. danas su u školi, zovu i pitaju što je s kućom. Uporno govorim da pregovaram, da ću uspjeti spasiti kuću jer ne želim da se nešto djetetu dogodi, da se sruši,jer ja sama jedva stojim na nogama", rekla je Jasna Obić čuju su bespravnu kuću danas srušili. Više pogledajte u našem videu.

Play ponuda
Play ponuda