U HSS-U POTVRDILI KANDIDATE ZA STRANAČKE IZBORE: Ipak, potvrda nije prošla glatko; Beljak će imati protukandidata

S 49 'za', 40 'protiv' i jednim 'suzdržanim' glasom nazočni članovi Glavnog odbora potvrdili su pravovaljane kandidature za predsjednika HSS-a, šest potpredsjednika stranke,

23.7.2020.
19:04
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na sjednici Glavnoga odbora Hrvatske seljačke stranke (HSS) u četvrtak su potvrđene kandidature za novo vodstvo - za predsjednika stranke kandidati su aktualni predsjednik Krešo Beljak i glavni tajnik Željko Lenart.

Na posljednjoj sjednici uoči Glavne izborne skupštine, održanoj telefonskim/elektroničkim putem, od ukupno 91 člana Glavnog odbora s pravom glasa pristupilo je njih 90, a sve točke dnevnog reda usvojene su većinom glasova, priopćeno je iz HSS-a.

S 49 'za', 40 'protiv' i jednim 'suzdržanim' glasom nazočni članovi Glavnog odbora potvrdili su pravovaljane kandidature za predsjednika HSS-a, šest potpredsjednika stranke, tri birana člana Predsjedništva, pet članova i pet zamjenika članova Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda.

Glavna izborna skupština održat će se 30. srpnja, kada bi 1177 delegata trebalo izabrati novo stranačko vodstvo.

Pojedini članovi HSS-a su prilikom objave datuma održavanja skupštine tvrdili da odluka Predsjedništva te stranke o raspisivanju Glavne izborne skupštine nije u skladu sa stranačkim Statutom.

Predsjedništvo je to demantiralo, kao i tvrdnje pojedinih članova da se bilo koja članica ili član ne mogu ili ne smije kandidirati za bilo koju funkciju u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali