Stiže snijeg i vjetar s olujnim udarima

Dok je subota bila pretežno sunčana, nedjelja bi mogla izgledati sasvim suprotno. Štoviše, neće se navući samo oblaci i stići kiša već će nas ponovno ‘posjetiti’ i snijeg. Na Jadranu se očekuje i vjetar s olujnim udarima, a u Slavoniji smrzavanje i poledica.

Pretežno oblačno s oborinama. Prognoza je to koja za nedjelju najavljuje i snijeg. Državni hidrometeorološki zavod izvijestio je kako je na Jadranu od jutra moguća kiša, ali u gorskim krajevima snježne pahulje koje će se tijekom dana proširiti i na ostale kopnene dijelove zemlje, posebice one sjeverozapadne. Glavnina oborina očekuje se prema kraju dana kad u Slavoniji i Lici može biti kiše koja se smrzava na tlu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u istočnoj Slavoniji jugoistočni, na Jadranu većinom umjereno i jako jugo i južni vjetar s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura od -5 do -1, na Jadranu od 4 do 9, najviša dnevna između -1 i 4, na Jadranu od 7 na sjevernom do 14 °C na južnom.

Zimska služba u Zagrebu spremna

Snijeg je u poslijepodnevnim i večernjim satima predviđen i za Zagreb u kojem je posljednji put kada je padao napravio prave probleme u prometu. No, zimska služba sada tvrdi da ih neće uhvatiti nespremne.

”Sve su ekipe spremne, svih 208 ekipa je u dežurstvu”, kazao je šef zimske službe Hasan Đombić te dodao kako bi prema prognozama trebalo pasti oko deset centimetara snijega. “To je dosta manje od prošlog puta. Ono je bilo 50 centimetara u roku od 18 sati, a ovo je praktički deset puta manje, što za nas nikad nije bio problem”, zaključio je Đombić.

Povratak na Net.hr