UDARANJE DJECE U Hrvatskoj zbog pljuske djetetu u zatvor do 5 godina

shimmer fallback
13.3.2015.
17:07
Play logo

No, morat ce ih promijeniti nakon odluke Europskog odbora za socijalna prava Vijeca Europe. Francuskoj je izrecena opomena jer francuski zakon ne daje jasnu, preciznu i obvezujucu zabranu svakog tjelesnog kaznjavanja djece.

Zalili se na 7 zemalja

Opomena Europskog odbora za socijalna prava Vijeca Europe, koje ukljucuje 47 zemalja, izrecena je u povodu tuzbe Udruge APPROACH za zastitu djece jer je Francuska prekrsila clanak 17. obvezujuce Europske socijalne povelje, pise Vecernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Udruga APPROACH zalila se na sedam zemalja, Francusku, Irsku, Italiju, Sloveniju, Cesku, Cipar i Belgiju, djeteta, kazneno djelo.

"Svako fizicko kaznjavanje djeteta, bez obzira misli li pocinitelj da je to u odgojne svrhe, kaznjivo je. Prema nasem Kaznenom zakonu (KZ) i jedna pljuska djetetu povreda je djetetovih prava, a za to je kazneno djelo propisana kazna od sest mjeseci do pet godina zatvora. No, u sudskoj praksi se roditeljima, ako je rijec o jednokratnom nasilju prema djetetu, ekscesu u ponasanju, najcesce izricu uvjetne osude. Ni nas zakon o osnovnom, ni o srednjem skolstvu, ni KZ ne dopustaju tjelesno kaznjavanje djece", kaze sutkinja za mladez zagrebackog Zupanijskog suda Lana Peto Kujundzic.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo