I OVO SMO DOČEKALI / Vraćamo se u stanje prije pandemije? Gužve na cestama i graničnim prijelazima: 'Možemo reći da dolazi do normalizacije'

U Hrvatskoj trenutačno boravi oko 125 tisuća turista, od čega je 110 tisuća inozemnih

3.6.2021.
20:04

Nakon prvoga dana produljenoga vikenda može se reći kako se situacija na granicama pomalo vraća u normalnu, odnosno, u stanje prije pandemije.

Kolona vozila na ulazu na autocestu na naplatnoj postaji Lučko oko podneva je bila duga više od 6 kilometara, a u samo 4 sata, od 8 ujutro do podneva, ondje je prošlo 15 tisuća vozila. Ta brojka usporediva je s količinom prometa iz predkrizne 2019.

Neke države koriste covid potvrdu

"Možemo reći da dolazi do normalizacije prometa. Možemo reći da je u Hrvatsku danas ušlo preko 12 tisuća ljudi. Možemo reći da je značajan porast u odnosu na prošlu godinu. Dolaze najviše iz susjednih zemalja: Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije...", kazao je voditelj smjene postaje granične policije Bregana, Nikola Jelić za RTL Danas..

"Imali smo slučajeve da neke države koriste covid potvrdu. To nam značajno ubrzava proces", kaže.

Najviše turista je u Istri

Inače, u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, trenutačno boravi oko 125 tisuća turista, od čega je 110 tisuća inozemnih. Najviše turista u ovom je trenutku u Istri - 51 tisuća, na Kvarneru su 22 tisuće, a u splitskoj i zadarskoj županiji oko 15 tisuća turista. 

Najviše stranih gostiju stiglo je iz Njemačke - njih 55 tisuća, zatim Austrije - 16 tisuća, te Poljske, Slovenije i Češke. U odnosu na Tijelovo prošle godine, danas je u Hrvatskoj triput više turista, ali ipak upola manje nego rekordne 2019. godine. 

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali