JE LI OVO LEGALNO?

U DUBROVNIKU VOLE DONALDA TRUMPA; U jednoj ulici osvanuo njegov plakat s porukom: ‘Gospodine, idite po pobjedu’

U Ulici Vladimira Nazora u Dubrovniku, nedaleko benzinske crpke, može se vidjeti Trumpom plakat – novinari su pitali Grad Dubrovnik je li takvo oglašavanje legalno

Protekli tjedan definitivno su obilježili predsjednički izbori u SAD-u, a za pobjedu, sada već bivšeg američkog predsjednika, Donalda Trumpa, očito su navijali i neki u Hrvatskoj. Tako se u Ulici Vladimira Nazora u Dubrovniku, nedaleko benzinske crpke, može vidjeti Trumpom plakat.

Riječ je o poruci povodom izbora u SAD-u, a na plakatu je Trumpova fotografija te natpis: “SAD je božja država, gospodine idite po pobjedu!”. Novinari Dubrovačkog dnevnika pitali su Grad je li oglašavanje na tom mjestu legalno, odnosno je li u skladu s pravilnicima te je li riječ o javnom ili privatnom zemljištu.

“Navedeni oglasni predmet nalazi se na privatnoj čestici zemlje te isti ne spada pod Odluku o reklamiranju u smislu reklamnog predmeta već se radi o oglašavanju. Oglašavanje je Odlukom o komunalnom redu uređeno na način da je zabranjeno u otvore zgrada, na balkone, terase, odnosno na prostore u privatnom vlasništvu stavljati neprimjerene poruke odnosno sadržaje kojima se vrijeđa moral i osjećaji građana, što u ovom predmetu nije slučaj”, odgovorili su iz Grada Dubrovnika za Dubrovački dnevnik.

Povratak na Net.hr