REKORDER IZ HRVATSKE

U BOLNICU STIGAO U PLITKOJ KOMI, S 4 PROMILA ALKOHOLA: Partijanere s Ultre na Hitnu dovoze zbog trovanja alkoholom i opijatima

Drugog dana Ultra festivala bilanca izgleda ovako: na hitnoj u splitskom KBC-u završile su ukupno 82 osobe, i to ponajviše na odjelu kirurgije zbog raznih lomova i posjekotina. No, sinoć se, među onima koji su završili na Hitnoj zbog pretjerivanja s opijatima i alkoholom na Ultri, istaknuo jedan Hrvat koji je u KBC Split primljen s čak 4 promila alkohola u krvi te je bio na granici plitke kome.

Slično kao i prve večeri mega popularne Ultre, bilo je više desetaka onih koji su pomoć morali potražiti na Hitnoj. Splitski su liječnici sinoć najviše intervenirali zbog partijanera iz Velike Britanije, SAD-a, Nizozemske, Španjolske, Kanade, Irske, Kolumbije, Pakistana, ali i pokojeg Hrvata, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, doc.dr.sc. Gorana Trgo specijalist gastroenterologije s Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split potvrdila je za taj list da je 13 “ultranauta” dospjelo na odjel gastroenterologije, a da je jedna osoba tamo i zadržana na opservaciji.

Kod svih se radilo od trovanja alkoholom ili opijatima, no među tim slučajevima se ipak istaknuo jedan mladić iz Hrvatske koji je primljen s četiri promila alkohola u krvi

On se nalazio na granici plitke kome i nekakvog budnog stanja, bio je pri svijesti, ali se s njim teško uspostavljao kontakt. Svi pacijenti, oni alkoholizirani su zbrinuti, primili su infuziju i nakon određenog vremena što su boravili u bolnici su otpušteni,  kazala je doc. dr.sc. Trgo.

 

Povratak na Net.hr