SJEĆALA SE, PLAKALA, PJEVALA...

TWITTER SE ZAPALIO OD KOMENTARA NA GOVOR PREDSJEDNICE NA KNINSKOJ TVRĐAVI: ‘A mislili ste da neće zapjevati…’

Neki su na Twitteru s podsmijehom reagirali na govor predsjednice Republike, osobito na njezin pjevački nastup

Sinoć je na Kninskoj tvrđavi predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, Kolinda Grabar-Kitarović, povodom 24 obljetnice pobjede u Oluji upriličila prijem za ratne zapovjednike te održala još jedna svoj govor u nizu koji je izazvao niz reakcija.

Osim što je ustvrdila da je vojno-redarstvena operacija Oluja bila “besprijekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije”, predsjednica je, među ostalim, dio govora održala na engleskom jeziku, zaplakala je, ali i zapjevala.

KOLINDA S KNINSKE TVRĐAVE: ‘Za vrijeme Oluje mi je došlo da uzmem pušku i odem na bojište’

‘Mi ne izlazimo van dok ona ne završi…’

Kazala je kako se 1991. godine ne bi dogodio ni Vukovar ni rat da je Hrvatska tada bila u NATO-u, ali i da se danas “Hrvatska brani u Afganistanu i da ako Afganistan padne možemo očekivati sedam milijuna ljudi koji će krenuti prema Europi”.

Prisjećajući se vremena ‘Oluje’, predsjednica je kazala kako je tada razmišljala i sama krenuti na bojište, ali je bila svjesna da ima obveza u Minsitarstvu vanjskih poslova gdje je tada radila kao pripravnica.

“Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvaćala sam da nije stvar samo u metcima i u suočavanju s onima koji su ispred vas”, rekla je. Na koncu je zapjevala i ariju “U boj, u boj” iz Zajčeve opere “Nikola Šubić Zrinski”.

Neki su na Twitteru s podsmijehom reagirali na govor predsjednice Republike, osobito na njezin pjevački nastup. Evo nekih tvitova…

Bilo je, dakako, reakcija i na predsjedničinu izjavu da je u vrijeme ‘Oluje’ razmišljala da uzme pušku u ruke i ode na bojište.

Neki su, pak, prokomentirali “opći dojam” koji je ostavila svojim dvadesetminutnim govorom.

Povratak na Net.hr