ŽELJKOVIM STOPAMA

TVRTKA KERUMOVE SUPRUGE U VELIKIM PROBLEMIMA: Fani zbog prilično skromnog duga dovela svoju firmu pred stečaj

Trgovački sud objavio je 18. listopada oglas o namjeri pokretanja stečaja nad tvrtkom Latebra čija je vlasnica Fani Horvat, supruga poduzetnika i bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma.

U portfelju tvrtke Latebra nalazi se više tisuća četvornih metara zemljišta na Prvoj vodi, zemljištu na Marjanu vrijednom milijun eura na kojem je Kerum namjeravao graditi ugostiteljski objekt, piše Slobodna Dalmacija.

KERUMOVA SUPRUGA ZASJENILA SVE: Svi su gledali u atraktivno odjevenu Fani

Iznenađujuće mali iznos duga

Iako bi čovjek pomislio da je stečaj predložen zbog silnih dugova, u pitanju je svega 5012 kuna nepodmirenih obveza na bankovnom računu u neprekidnom razdoblju od 120 dana.

Sud je, kako piše Slobodna Dalmacija, o tome obavijestio potencijalne vjerovnike i pozvao direktora tvrtke Sašu Horvata, brata Fani Horvat, da dostavi popis imovine tvrtke. No, gotovo je sigurno da će taj dug biti podmiren, ako već i nije. Uostalom, FINA je prije dvije godine već zatražila stečaj Latebre kada je toj tvrtki račun bio blokiran 190 dana zbog duga od 1134 kune koji je ubrzo podmiren.

U sličnoj situaciji našao se nedavno i Dimitrij Železnjak, ruski poduzetnik s američkom putovnicom i većinski vlasnik Luke Split, za čiju je tvrtku Portus Adria FINA zatražila stečaj zbog minusa na računu od 9505 kuna. I on je odmah potom podmirio dug.

KERUM PRODAO JOKER: Nijemci kupili veliki trgovački centar u Splitu po upola nižoj cijeni

Povratak na Net.hr