TUŽITELJICA NAJAVLJUJE ŽALBU NA OSLOBAĐANJE TODORIĆA: / No Nobilo kaže da je to bila jedina moguća presuda :'Ovo je jasna poruka tužiteljstvu'

'Ovo je po meni fijasko, nitko nije mogao niti pomisiliti da optuži gospodina Todorića u ovom trenutku', rekao je Nobilo

7.10.2020.
15:12
Goran Kovačić / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić, presudilo je kako Ivica Todorić, Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole De Rossi nisu krivi za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz Agrokora.

Dok je tužiteljica istaknula kako će podnijeti žalbu jer je "ovo pogrešna odluka i pogrešna ocjena dokaza", odvjetnik Anto Nobilo smatra kako je ovo jedina moguća presuda.

"Ova presuda je jedina moguća presuda, ima važnu poruku prema Državnom odvjetništvu, a to je ne možete podizati optužnice bez ijednog jedinog dokaza. Državno odvjetništvo nije predložilo niti jednog svjedoka osim onog koji je bio periferan, koji nama nije koristio, a nije ni štetio. Svi ostali su oni koje je obrana predložila. Treba prestati optuživati, a da nemate dokaza. Ovaj predmet je bio kratak, ali to se događa i u velikim slučajevima, koji traju po 10-15 godina pa svi na njih zaboravimo", rekao je Nobilo za N1.

"Ovo je po meni fijasko, nitko nije mogao niti pomisliti da optuži gospodina Todorića u ovom trenutku", rekao je Nobilo.

"Zadovoljan sam odlukom, ali poruka tužilaštvu - ne smijete to raditi, moramo skupiti odrasle ljude u tužilaštvo i da paze što se radi. Preostali odrasli ljudi u DORH-u trebaju se skupiti na hrpu i poboljšati rad Državnog odvjetništva. Ovakvi slučajevi ruše dignitet tužilaštva", rekao je Nobilo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali