KUPOVAO VIJEĆNIKA?

TUŠEKOV ODVJETNIK UVJEREN DA HDZ-OVAC NEĆE ODGOVARATI ZBOG SNIMKI: ‘Ovo je bio jedan obični politički pregovor’

‘Ovo je po meni bio jedan obični politički pregovor i razgovor, o nečemu što bi bilo kada bi bilo’

Nije prvi slučaj da se u javnosti raspravlja o tajnim snimkama, a ne bi bilo i prvi put da budu dokaz na sudu. Gost RTL-a Danas je bio Vladimir Terešak, odvjetnik predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka. Terešak je uvjeren da Tušek neće odgovarati zbog ovih snimki. Smatra da je to dijametralno suportan slučaj od slučaja Sabo, javlja RTL.

“Gospodin Sabo je pravomoćno osuđen za davanje mita i bio je član izvršen vlasti. Gospodin Tušek nije član izvršne vlasti”, kazao je Terešak prema kojemu župan nije u poziciji da dijeli funkcije. “Ovo je po meni bio jedan obični politički pregovor i razgovor, o nečemu što bi bilo kada bi bilo”, tvrdi Terešak.

VIJEĆNIK KOJI JE SNIMIO HDZ-OVOG ZASTUPNIKA DOBIO POZIV USKOKA: ‘Ovo sam napravio da našoj djeci bude bolje!’

HDZ-OVAC TVRDI DA NIJE KUPOVAO VIJEĆNIKA: ‘Ničega me nije sram. Jedino mi je žao moje obitelji, koja danas zbog toga trpi’

Snimka u javnom interesu?

Tvrdi kako se na snimci ne vidi da je “dotični gospodin”, kako Terešak naziva nezavisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića, došao na sastanak spreman da sastanak snima i da potiče ostale osobe da mu nešto nude. “Ne vidi se da on pita, a gdje sam tu ja”, napominje odvjetnik.

Kaže da sud može odlučiti je li snimka u javnom interesu. Terešak tvrdi kako je novinar 24sata, koji je prvi objavio snimku, poticao Šimunića da snimi razgovor. Također, Terešak ističe kako se razgovaralo o funkcijama unutar Krapinsko-zagorske županije gdje HDZ nije na vlasti. “Mi ne znamo u čije ime je poslan dotični gospodin da potiče nekoga na eventualno vršenje kaznenog djela”, izjavio je Terešak.

AFERA TUŠEK: Nobilo smatra da ima materijala i za policiju i za DORH; Tušekov odvjetnik kaže da je njegov klijent znao da će ga snimati?

NEZAVISNI VIJEĆNIK POTAJNO SNIMIO HDZ-OVCE KOJI SU GA POKUŠALI POTKUPITI: ‘Učinio sam to za svoje nećake, za svoju zemlju…’

 

Povratak na Net.hr