SEZONA IZNAD OČEKIVANJA / Turistima je važno da dolaze u sigurnu destinaciju, prevladava privatni smještaj: 'Kvaliteta je dobra, cijena poštena'

Turizam je na Kvarneru u punom zamahu, a turistima je najvažnije da dolaze na sigurnu destinaciju, zbog čega i ne mare previše za cijenu

5.7.2021.
8:28

Turizam na Kvarneru je u punom zamahu, a turisti željni putovanja za cijenu i ne mare previše. Najvažnije im je da dolaze u sigurnu destinaciju zbog čega se najčešće odlučuju za privatan smještaj, u kojem ne strahuju toliko od koronavirusa jer su na neki način izolirani i slobodniji.

Vlasnici apartmana na Kvarneru imaju već dosta rezervacija, a i odličnu najavu gostiju za ostatak ljeta.

Turisti, ali i iznajmljivači zadovoljni

Prava ljetna atmosfera je u Crikvenici, gdje je jučer odmaralo 12 tisuća turista, njih čak 60 posto u privatnom smještaju. Šesteročlana obitelj iz Češke svoj je apartman rezervirala još prije pola godine. "Došli smo na tjedan dana, a cijena po danu je 100 eura što je nama super! Kvaliteta savršena, do plaže imamo par koraka, kratku šetnju!", rekao je za RTL Danas Tomaš Rumplik iz Češke.

Mnogi smatraju da im je omjer cijene i kvalitete smještaja na Kvarneru odličan. "Cijena je niska, za pet dana, tako približno, mogu reći 300 eura?!", govori Amanda Ćorković iz Slovenije. 

Vlasnica 13 apartmana u Dramlju sezonom je zadovoljna. Ima goste iz cijele Europe, mnoge koji joj se godinama vraćaju.

"S našim gostima, domaćima uvijek idem na dogovor, telefonski razgovor, dogovor sve se da srediti što se pitanja cijena tiče i svega, moji gosti imaju u ponudi jacuzzi, sauna, ja vam bicikle imam u ponudi i sve to ide u cijenu, ništa se ne naplaćuje ekstra i ja mislim da imam umjerene cijene", rekla je vlasnica apartmana u Dramlju Nensi Domijan kojoj je smještaj i popunjen.

"Jako smo zadovoljni, imamo i jacuzzi na krovu, jako je lijepo, imamo i restoran ispod i plaža je blizu i došlo nas je 60 eura na noć", rekla je Sara Roškar iz Slovenije.

Sezona iznad očekivanja

Od 530 tisuća turista u Hrvatskoj, njih 300 tisuća odmara u privatnom smještaju i kampovima. Posebno su popularne mobilne kućice, a u kampu u Omišlju pune su gostiju.

"Kvaliteta je dobra, cijena poštena i ovo je definitivno najbolja mobilna kućica u kojoj smo bili zadnjih nekoliko godina, tu je predivno, samo smo na 20 metara od mora, tiho je, nije prevelik kamp, savršeno!", rekao je Jan Mortensen iz Danske. 

Sezona na Kvarneru je, govore, iznad očekivanja. "Cijene naših mobilnih kućica kreću se između 190 i 290 eura po noćenju i takve su nam cijene negdje do sredine rujna, ali zato od sredine rujna pa nadalje cijene će padati i pripremamo posebne paket aranžmane", rekla je voditeljica recepcije i prodaje kampa u Omišlju Ana Buovac

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali