TURISTI SU SE VEĆ ŽALILI NA BROD 'Atlantiju': / 'Potpuno je zapušten, kabine odvratno smrde, agregat preslab'

Čitajući komentar turista s Trip Advisora vidi se da je s agregatom na brodu bilo problema bilo i prošlo ljeto

16.8.2019.
11:04
Trip Advisor/Atlantia Cruising

"Atlantia", brod na kojem je Talijan Eugenio Vinci izgubio život trovanjem ugljičnim monoksidom te je dvoje djece teško stradalo, uopće nije smio ploviti. Kako doznaje Jutarnji list, u brod je ugrađen agregat koji uopće nije predviđen za brodove. Do toga je došlo jer je ovaj agregat bio jeftiniji, a preinaku nisu prijavili Hrvatskom registru brodova (HRB), tehničkoj ustanovi ovlaštenoj za pregled svih plovila hrvatske državne pripadnosti. A i da je samovoljna preinaka prijavljena, brod ne bi dobio smio isplovljavati jer kako je već spomenuto, ugrađeni agregat nije namijenjen plovilu.

Nakon tragedije otkriva se aljkavost i štednja koje su dovele do teške tragedije i stradanja turista. No, niti ranije turisti nisu bili zadovoljni "Atlantijom". Kako navodi portal Total Croatia News, na Trip Advisoru mogu se vidjeti komentari lanjskih gostiju koji su razočarani brodom i koji spominju da je bio skroz zapušten. No, tada je brod imao drugog vlasnika.

I prošle godine agregat stvarao probleme

Turisti koji su lani boravili na brodu stigli su iz Kanade i uopće nemaju riječi hvale za "Atlantiju". Čitajući njihov komentar s Trip Advisora vidi se da je s agregatom bilo problema bilo i prošlo ljeto. Općenito nisu bili zadovoljni odsjedanjem u Hrvatskoj jer aranžman koji su platili nije bio onakav kakav je trebao biti pa je brod samo bio šlag na torti problema. Riječ je o iskusnim moreplovcima.

"Hajdemo pričati o brodu. Saznali smo da se vlasnik broda promijenio pa je brod bio potpuno zapušten. Spremnici za otpadne vode dva puta su se začepili i tako ispunili kabine odvratnim smradom. U dvije kabine toaleti nisu radili, a i propeleri bi trebali biti potpuno promijenjeni. Agregat je preslab pa ledomat uopće nije mogao raditi osim ako je priključen direktno na struju. Aparati za kavu nisu radili, a tople vode nema u 30 posto slučajeva pa vam slijedi tuširanje hladnom vodom. Zahvatila nas je i jaka kiša pa nam je kroz strop kabine prokišnjavalo...", glasi samo dio negativnog komentara u vezi "Atlantije" na Trip Advisoru.

Ispod objave može se vidjeti da se govori o tome da je vlasnik broda od 2019. netko drugi i da je posada sasvim nova kao i izgled unutrašnjosti broda. Iako su se turisti žalili na brod, povrat novca od 700 dolara nisu dobili.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali