LOŠA REKLAMA

TURISTI POPLJUVALI ZADARSKE HOTELIJERE: ‘Nemojte odsjedati ondje, imaju najezdu. Grizle su me cijelu noć!’

Turističkim smještajnim objektima u Zadru haraju – stjenice.  Zbog ovog nametnika, nekad znaka nečistoće, a danas putovanja, zadarske tvrtke za dezinsekciju imaju pune ruke posla, a za sve je zaslužan povećan broj turista u gradu, piše Zadarski.hr.

Pregledom Tripadvisor ocjena korisnika smještaja u Zadru vidi se da od najezdi stjenica nisu lišeni ni hosteli, pansioni i mali apartmani, kako u samom središtu grada, tako i u zaleđu.

“U hostelu sam odsjeo u kolovozu 2016. godine. Imaju ozbiljnu najezdu stjenica. Probudio sam se oko četiri sata ujutro nakon što sam se počeo češati nekoliko sati ranije. Vidio sam brojne stjenice kako bježe po madracu i jastuku. Morao sam spavati u kuhinji. Bube nisu bile malene, već odrasle jedinke, koje sam naposljetku vidio i da šeću zidovima usred bijela dana. Nemojte odsjedati ovdje, ako ne želite stjenice u svojim torbama i da vas jedu cijelu noć”, napisao je jedan putnik.

Jedan od gostiju je tako, odsjevši u pansionu na Petrićima, nakon prespavane noći nabrojio čak pedeset uboda na jednoj ruci. Koliko su Zadrani nespremni na invaziju ovog nametnika govori i to da vlasnik u trenutku kada su mu gosti prijavili problem nije niti bio upoznat s time što su stjenice. Ili je makar tako tvrdio.

Značajno povećanje broja stjenica u Zadru je primijećeno od 2010. godine kao rezultat povećanih kratkih noćenja te bolje povezanosti Zadra s ostatkom svijeta.

Povratak na Net.hr