'TUĐMAN' ODLUČIO SUPROTNO DIREKTNOJ NAREDBI MINISTARSTVA: / Avion nije mogao sletjeti jer službe po noći ne rade

17.6.2017.
20:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog jake bure nije bilo sigurno da zrakoplov sleti u dubovačku zračnu luku. Dozvola za povratak u Zagreb nije dobivena jer tamo za proceduru slijetanja zrakoplova nije bilo dovoljno ljudi. Bila je ponoć.

Objašnjenje iz zračne luke tek u ponedjeljak?

Naime, u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu preko noći službe ne rade, zbog čega slijetanje nije moglo biti obavljeno tamo, a ne rade ni tijekom vikenda, barem ona za informiranje. Na upite novinara odgovoreno je da će službena informacija o ovom incidentu biti izdana tek u ponedjeljak, kada počne raditi služba za informiranje.

RTL piše da je odluka da u jednoj turističkoj zemlji najveća zračna luka ne radi preko noći zapravo u suprotnosti s naredbom resornog ministarstva. Naime, propisuje se da zračna luka Franjo Tuđman mora raditi sedam dana tjedno, 24 sata na dan, od ožujka do listopada.

Putnici su naposlijetku morali sletjeti u Rim, odakle su, nakon više od 12 sati, konačno prevezeni u Dubrovnik.

'Turistička zemlja si to ne smije dozvoliti'

Zrakoplovni analitičar Alen Šćuric kaže da se radi o velikoj sramoti koja će odjeknuti u svijetu i pita se što bi bilo da se na zrakoplovu pojavio kvar zbog kojeg bi slijetanje bilo hitnije i ne bi bilo vremena za put do Rima.

'Činjenica da jedna turistička zemlja ima praktički zatvoren zračni prostor tijekom noći, dakle, od 23 sata pa do jutra, to je stvarno nemoguće i to je apsolutno nešto što se u jednoj turističkoj zemlji ili bilo kojoj zemlji ne smije dogoditi', rekao je Šćuric.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali