Saborski zastupnik Mosta, Zvonimir Troskot, komentirao je financijsko stanje i dug Grada Zagreba te kaže kako ne iznenađuje današnja informacija da je dug puno veći od onoga što se dosada iznosilo u javnosti.

"Naše projekcije su minimalno pet milijardi kuna… To će biti interesantno. Pojedini pročelnici sami daju ostavke, a činjenica je da su bili ključni za određene projekte", rekao je za N1.

Kaže da će Most u Gradskoj skupštini biti konstruktivna i afirmativna oporba koja će ukazivati na probleme.

Most dosada nije bio prisutan u Zagrebu

"Ukazivat ćemo na konkretne probleme i kako ih treba rješavati. Kad su u pitanju vrtići, trebalo bi ići u izmjenu zakona. Prije svega je to potrebno rješavati na nacionalnoj razini. U Upravnom vijeću treba sjediti struka i jedan roditelj. To je rješenje za model upravljanja na koje se Možemo! često u svojoj retorici poziva", pojasnio je Troskot.

Kao olakotnu okolnost za Možemo! navodi to što pojedini pročelnici sami daju ostavke.

Istaknuo je kako Most dosad nije bio prisutan u Gradu Zagrebu, a sada imaju tri zastupnika u Gradskoj skupštni, dodavši da se planiraju usmjeriti na izgradnju vlastite organizacije.

'Pomno sam proučio ekonomski tim '

Pojasnio je da, kad govori o socijalizmu i platformi Možemo!, pojam socijalistički se odnosi na njihov stav prema poduzetnicima i ekonomiji, s obzirom na to da kod platforme Možemo! ne vidi poduzetnički program:

"Pomno sam proučio ekonomski tim. Međutim, smatram da makroekonomist, i to dobar neovisno o njegovim stavovima, ne može biti vodeća figura poduzetništva… Na kraju dana, i nešto što smo nazvali Trg pravde ili Trg Vladimira šeksa, sad već košta 700 milijuna kuna, to su projekti u kojima za godinu dana možemo očekivati afere."