IME IPAK OSTAJE ISTO

TRG MARŠALA TITA OSTAJE U ZAGREBU: Ljutiti HDZ-ovac čija je inicijativa propala svoju nervozu izbacio na Fejsu

Zagrebački Trg maršala Tita ne ide nikuda, osim eventualnim referendumom među građanima. HDZ-ovci su ovom odlukom ostali vidno iznervirani.

Na danas održanoj sjednici zagrebačkog Odbora za imenovanje ulica, naselja i trgova, odlučivalo se, između ostalog, i o inicijativi za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg. Ukratko rečeno, inicijativa nije prošla, a Trg maršala Tita ostaje.

Iznervirani HDZ-ovci

‘Inicijativa nije prošla na sramotu onih koji su izdali dogovor i pruženu ruku. Na njihovu sramotu jer ne žele javno priznati da se ne mogu odreći Tita, već pozivaju na referendum koji je osuđen na propast. Ako je dogovor iznevjeren na promjeni naziva trga, pa što onda očekivati ako ćemo pregovarati o velikim, strateškim interesima Zagreba?!’, napisao je na Facebooku Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, te pokretač inicijative za promjenu imena.


BANDIĆ NEMA NIŠTA PROTIV? Osim Trga maršala Tita, tražit će i preimenovanje Zrinjevca!

Ne mijenja se ni Zrinjevac

Osim preimenovanja ovog tgha raspravljalo se i o prijedlogu zagrebačkog HSLA-a o promjeni imena popularnog Zrinjevca. HSLS-ovci su tražili da se Trg Nikole Zrinskog preimenuje u Trg Nikole Šubića Zrinskog. Dodaju i kako se sadašnjim nazivom nepotrebno zbunjuju građani jer je u narodu ipak uvriježeno ime Nikola Šubić Zrinski. Također su istaknuli da je baš sad pravi trenutak za preimenovanje trga jer je Sabor ovu godinu proglasio Godinom Nikole Šubića Zrinskog. S HSLS-om se nije složila i većina zastupnika, stoga je Odbor za imenovanje ulica i trgova odbio i ovaj prijedlog.

Povratak na Net.hr