PRIKUPLJAJU POTPISE

TREĆI PUT U TRI GODINE: Objavljeni kandidati za prijevremene izbore u Vrgorcu

Stranke koje izlaze na prijevremene izbore za gradonačelnika i gradsko vijeće u Vrgorcu, 5. lipnja, objavile su svoje kandidate i počele s prikupljanjem potpisa podrške kandidatima.

Svaki kandidat za gradonačelnika mora predati Gradskom izbornom povjerenstvu  250 potpisa potpore.

Prijevremene lokalne izbore u Vrgorcu raspisala je Vlada RH prije desetak dana nakon što HDZ-ov gradonačelnik Rudolf Grljušić nije u Gradskom vijeću uspio skupiti dovoljno vijećnika da se izglasa proračun. Vlada je rješenjem od 22. travnja, raspustila vrgoračko Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika i njegovog zamjenika.

‘NIJE TO SINE NORMALNO’: Vrgorac još nije otplatio prošle, a već ide na nove izbore!

Tri politička bloka

Na ponovljene izbore u Vrgorcu, treće u protekle tri godine, izlaze tri politička bloka – koalicija okupljena oko HDZ-a, Nezavisna lista mladih (NLM) te koalicija SDP-HNS, koji su ponudili iste kandidate za gradonačelnika koji su bili kandidati i na prošlim i na pretprošlim izborima.

HDZ je ponovno kandidirao Rudofla Grljušića, koji je na prošlim izborima pobijedio kandidata NLM-a, Rade Bobanac SDP-ov je  kandidat  za gradonačelnika po peti put za redom, a Ante Pranića ponovno je kandidat Nezavisne liste mladih.

Jedina promjena pred gradske izbore koji će se održati 5. lipnja, koaliranje je HNS-a s SDP-om u koalicija koja se zove „Zajedno za Vrgorac“.

Povratak na Net.hr