Ni nakon 30 godina planiranja, Branimirova neće biti kako spada

Dugoočekivan i dugoobećavan spoj Branimirove ulice koji bi trebao povezati centar Zagreba s Dubravom, u promet će se pustiti ovog vikenda. No, ne u potpuno planiranom izdanju. Naime, zbog sudskih sporova umjesto na dva prometna traka u svakom smjeru vozit će se samo jednim trakom.

Branimirova, jedna od najdužih zagrebačkih ulica, od ove subote napokon će se spojiti i na dijelu od Zavrtnice do Heinzelove čime će se skratiti putovanje iz Dubrave i Sesveta prema središtu grada.

Nakon više od 30 godina planiranja i osam godina otkupljivanja zemljišta, gradske vlasti još nisu uspjele riješiti sve probleme. Naime, ulica se spaja samo s jednim prometnim trakom u svakom smjeru izbjegavajući tako kuće za koje se još vode sudski sporovi. Tako će umjesto po dva prometna traka u svakom smjeru vozači dobiti suženu ulicu koja bi ipak do konačnog uređenja trebala ubrzati promet, piše Večernji list.

Za dva traka u oba smjera smetaju tri kuće, tko je kriv za nastalo stanje?

Za potpuni završetak Grad nije uspio srušiti tri kuće. Za zemljište na križanju s Heinzelovom sudski spor protiv vlasnika vodi država, a za dvije kuće na Zavrtnici je zaustavljeno iseljenje obitelji, iako čak i jedan od vlasnika navodno kaže da ne zna zašto, tvrdi Večernjak.

Spajanje Branimirove krenulo je još 2005. godine i otad je uložen 71 milijun kuna.

Povratak na Net.hr