Treba uvesti crkveni porez za vjernike!

Saborski zastupnik i bivši svećenik pokreće raspravu o reviziji ugovora Republike Hrvatske i Vatikana, te uvođenje crkvenog poreza za građane-vjernike. Crkva je izgubila mlade i više nije moralna vertikala, smatra Grubišić

Saborski zastupnik i umirovljeni svećenik don Ivan Grubišić pokreće raspravu o reviziji ugovora Republike Hrvatske i Vatikana. Na konferenciji za novinare najavio je, u svezi s tim, i inicijativu za uvođenje crkvenog poreza za građane koje se deklariraju kao vjernici te za povratak vjeronauka iz škola u crkve. Ukoliko do revizije ne dođe najavio je i pokretanje referenduma na tu temu.

“U članku 19 ugovora između Hrvatske i Svete Stolice piše da će obje ugovorne strane započeti pregovore ako se bitno promijene određene prilike. U Hrvatskoj su se prilike promijenile, imamo 360 tisuća nezaposlenih, više od 50 milijardi eura duga i ogroman broj umirovljenika”, rekao je Grubišić.

“Meni je žao što se ovo shvaća kao da je to moj revanš crkvi zbog sankcija koje imam. Ni govora! Ja sam svećenik, ja sam vjernik i ja se borim, i na ovaj način, za dobro crkve u narodu, da ona stvarno bude moralna vertikala”, poručio je don Ivan Grubišić.

Crkva je izgubila mlade, čim prime sakramente oni se više u nju ne vraćaju, a održavanje vjeronauka isključivo u crkvenim prostorima to bi moglo promijeniti, rekao je don Ivan Grubišić koji je najavio i mogućnost kandidiranja za EU parlament iduće godine. Grubišić traži i vraćanje vjeronauka iz škola u crkve.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr