Tražila da susjed za kanarinca plaća vodu kao za člana kućanstva!

Držanje kućnih ljubimaca u zgradama još nije u cijelosti regulirano, pa kad se stanari nalaze na zajedničkom mjerilu za vodu, zna se dogoditi da zbog narušenih odnosa traže da se kućnog ljubimca vodi kao člana kućanstva.

Kako je za Glas Slavonije kazao Vladimir Stanić, predsjednik Udruženja stanara, nezadovoljstvo stanara zbog susjeda koji imaju kućnog ljubimca nekada je opravdano, ali vrlo često prelazi granicu dobrog ukusa i tolerancije potrebne za suživot u stambenoj zgradi.

“U jednoj je zgradi žena tražila da njezin susjed, koji ima kanarinca, plaća punu cijenu za još jednog člana kućanstva za zajedničku vodu. Tražiti takvo što zbog jednog kanarinca apsolutno nije korektno. Kada govorimo o psima, u nekim se zgradama za njih ne plaća ništa za vodu, u nekima naplaćuju za pola člana, a u nekima za jednog člana”, govori Stanić, te dodaje kako je Udruženje prije nekoliko godina predstavilo model kućnog reda koji dopušta držanje kućnih ljubimaca, ali uz određene uvjete.

No, svaka zgrada može donijeti svoj kućni red koji mogu izglasati stanari, a Stanić upozorava: “Sitne nesuglasice mogu se pretvoriti u velike međususjedske probleme, a sve zato što nam nedostaje kulture, razumijevanja i ljudskosti.”
http://www.glas-slavonije.hr/228073/3/Susjedi-u-zgradi-trazili-da-placa-vodu-i-za-kanarinca

Povratak na Net.hr