PRIMA 16.000 KN PLAĆE

TRAŽI SE ZORAN MILANOVIĆ: Od prisege se nije pojavio u Saboru – evo što kažu njemu odani SDP-ovci

Već dugo se u javnosti ne može vidjeti bivšeg premijera Zorana Milanovića, još uvijek službenog čelnika oporbe. U Saboru je prisegnuo, no na radnom mjestu se nije pojavio već dvadeset dana, a plaću za to i dalje prima, piše Dnevnik.hr .

16.000 kuna sjest će na račun Zorana Milanovića ovog mjeseca. Toliki je iznos njegove plaće kao saborskog zastupnika, samo što se na poslu u ovom mandatu nije pojavio, a nije bio ni dostupan za izjave medijima. Došao je jedino na konstituirajuću sjednicu gdje je prisegnuo za saborskog zastupnika, no nakon toga Milanoviću ni traga. Čak je i na konstituirajućoj sjednici sabora izbjegao glasovanje, no čini se da to nije bio samo čin prkosa vladajućima, jer Milanović nije glasovao čak ni za potpredsjednicu iz svoje stranke.

‘TO JE NJEGOV NAČIN OPHOĐENJA’: Petrov oštro komentirao Milanovićevo kašnjenje na sjednicu Sabora

ŠTO SE DOGAĐA SA ZORANOM MILANOVIĆEM? Šef SDP-a kasnio na sjednicu Sabora, a zatim je odbio glasovati

SDP: Bilo bi bolje da Milanović dolazi, ali sve funkcionira i bez njega

Stranački kolege bi voljeli da je Milanović tamo, no kažu da je nedolazak njegov izbor.

SDP-ovci i dalje ustraju na tome da u Saboru njihov Klub zastupnika i bez Milanovića doro funkcionira, no očekuju da će izbor novog predsjednika stranke 19. studenog ipak olakšati stvari.

‘Bolje bi bilo da je drugačije’, rekao je Orsat Miljenić u odgovoru na pitanje šteti li Milanović svojim ovakvim ponašanjem SDP-u.

Da se Milanović zapravo ponaša odgovorno, smatra SDP-ov Davor Bernardić.

‘Da se maknuo s pozicije predsjednika kluba sasvim sigurno bi morali izabrati novog predsjednika. To bi stvorilo dodatne tenzije u klubu kao i rasprava o tome tko bi trebao voditi stranku dok njega nema’, rekao je Bernardić.

ŠTO JE MILANOVIĆ RADIO NA KOSOVU? Fotografija jednog susreta potaknula spekulacije

‘ZORANU JE DOSTA’: Hajdaš Dončić otkrio što Milanović planira učiniti do kraja godine

Most: Takvo ponašanje je nedopustivo

Zanimljivo, SDP-ovci su imali ipak nešto drugačiji stav kada je tadašnji šef HDZ-a Tomislav Karamarko ‘izostajao s posla’.

Nazivali su tada Karamarka lijenčinom i isticali da je u tri i pol godine u sabornicu došao te sedam puta. Milanovića pak brane – on se iz politike povlači, pa ne bi bilo u redu da dolazi u Sabor, to bi bila gluma, rekao je Nenad Stazić.

Milanović, unatoč odluci o odlasku iz politike, još uvijek živi na njezin račun, točnije, na račun poreznih obveznika. Most, koji i dalje ustraje na kažnjavanju zastupnika koji ne dolaze u Sabor, smatra da takvo ponašanje nije dopustivo, prenosi Dnevnik.hr .

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr