Traži se Kalmetin nasljednik

Nakon brojnih afera povezanih uz njegovo ime, čini se da je napokon došao trenutak da ministar mora, prometa i veza Božidar Kalmeta odstupi sa svoje funkcije.

22.12.2009.
11:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijerka Jadranka Kosor napokon je u ponedjeljak odustala od branjenja svog stranačkog kolege Božidara Kalmete. Nakon što se u ponedjeljak ujutro na zagrebačkom kolodvoru dogodila treća željeznička nesreća u manje od pola godine, premijerka je najavila raspravu o njegovoj odgovornosti, iako je dodala kako on "nije mogao utjecati na nesreću, ali je riječ o slučaju u njegovu djelokrugu".

Kosor nije najavila tko bi trebao zamijeniti Kalmetu na čelu Ministarstva, već je samo ustvrdila kako će njezina Vlada uspjeti ostati stabilna i nakon još jedne promjene. Kaže, bogatstvo Vlade je u tome da članovi Vlade razgovaraju i kada se donose lagane i teške odluke.

Inače, Kalmetin položaj ozbiljno je uzdrman već nakon željezničke nesreće u Rudinama, kad je ponudio mandat na raspolaganje što premijerka Kosor nije prihvatila. Bez 'potresa' prošle su afere s njegovim vozačem Danijelom Miočićem, koji je osuđen za pokušaj iznude, te brojni gubici i otkrivena korupcija u Hrvatskim željeznicama i Hrvatskim autocestama.

Ako ode, Kalmeta će postati šesti član Vlade koji je otišao u dvije godine nakon parlamentranih izbora, piše Novi list. Uglavnom, tkogod naslijedi Kalmetu koji Ministarstvo mora, prometa i veza vodi od 2003. godine, sjesti će u vrlo vruću fotelju.

Prethodni članci:

arti-200912210751006

arti-200912210497006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali