Traju pretresi i uhićenja zbog objave Registra

U Karlovcu, u stanu djelatnika Ministarstva obrane Enesa Felića traje pretres u sklopu istrage oko objave Registra branitelja.

14.4.2010.
11:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Djelatnici vojne i temeljne policije pretražuju stan Karlovčanina Enesa Felića, donedavnog djelatnika karlovačkog Ureda za obranu, odnosno djelatnika MORH-a, doznaje Radio Mrežnica.

Policija je u jutarnjim satima došla pretresti njegov stan u sklopu akcije otkrivanja onih koji su na internetu objavili Registar hrvatskih branitelja.

Felić je poznat Karlovčanima jer je tijekom ratnih godina igrao bitnu ulogu na području Grada Karlovca upravo kao zaposlenik Ureda za obranu, a za svoj doprinos odlikovan je više puta.

Počela prva uhićenja

Opsadno stanje je i u karlovačkom Uredu za obranu. Kako doznaje KAportal.hr, u Karlovcu su počela i prva uhićenja, a njihov izvor tvrdi da je prva uhićena bivša pročelnica karlovačkog Ureda za obranu.

Kako doznaje Radio Mrežnica, razloge za pretres Felićevog stana trebalo bi možda tražiti u dugogodišnjim sukobima pripadnika Ministarstva obrane s karlovačkog područja.

Naime, Enes Felić je već duže vrijeme želio otići iz MORH-a upravo zbog pritisaka kojima je bio izložen od strane visokopozicioniranih dužnosnika Ministarstva iz ovog kraja.

Felić znao da mu nešto spremaju?

Pretres stana uslijedilo je nakon što je Felić početkom tjedna reporteru Jutarnjeg lista ispričao kako na poslu, u karlovačkom Uredu za obranu, proživljava mobbing i diskriminiranje na nacionalnoj osnovi, koje provodi državni tajnik Željko Goršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jutarnji list je u utorak MORH-u uputio upit u vezi s slučajem Felić, a već je srijedu u njegov stan u Karlovcu upala policija.

Felić je u utorak navečer reporteru Jutarnjeg javio da je na poslu doznao da mu se sprema nešto u vezi s Registrom branitelja i u šali rekao kako se ne bi začudio da mu "prilijepe novu kaznenu prijavu i pretresu stan pod optužbom da je ukrao Registar branitelja".

"Vezano za kriminalističko istraživanje objave dijela Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja, Ravnateljstvo policije i Odjel vojne policije nastavljaju kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Karlovca i Zagreba. Nakon završetka istraživanja izvijestit ćemo vas o rezultatima", stoji u priopćenju MUP-a.

Prethodni članci:

arti-201004120549006 arti-201004090412006 arti-201004090176006 arti-201004080434006 arti-201004080024006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali