Tragedija je što Kosor ništa ne zna pa priča nebuloze

‘Samo bujica riječi – reforme, hrabrost, investicije, a to garantira da se neće ništa napraviti. Od najavljenih investicija od 110 milijardi kuna, ove godine će se realizirati 0,5 posto na teret državnog budžeta i tako će obećanje biti ispunjeno za 100 godina’, ironičan je Čačić.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić nazvao je premijerkin Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. “najnovijim setom obećanja” i optužio je da se igra brojevima.

“Dobro je što se pozabavila ključnim problemom, jer, kako pokazuju statistike, sa samo 52 posto zaposlenog radnosposobnog stanovništava, imamo najlošiji prosjek u Europi. Loše je što je i ova strategija HDZ-a u medijima uspješno prihvaćena i što se širi. To je “supervlada” koja će u 9-10 mjeseci otvoriti 150 tisuća radnih mjesta. Kosor se igra brojevima”, rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Prisjetio se kritika koje je HDZ upućivao koalicijskoj vlasti kada je 2000. godine obećala da će u četiri godine otvoriti 200 tisuća radnih mjesta, a koje su, kaže, bile su neutemeljene.

Prema Čačićevoj računici i podacima koje je iznio, koalicijska vlada, u kojoj je sudjelovao i HNS, u svom mandatu otvorila je 191 tisuću radnih mjesta i ostvarila rast BDP-a za 16 posto, dok je u mandatu Jadranke Kosor izgubljeno 160 tisuća radnih mjesta, za 10 tisuća se povećao broj onih koji rade, a ne primaju plaću te BDP pao za 8 posto.

“Samo bujica riječi – reforme, hrabrost, investicije, a to garantira da se neće ništa napraviti. Od najavljenih investicija od 110 milijardi kuna, ove godine će se realizirati 0,5 posto na teret državnog budžeta i tako će obećanje biti ispunjeno za 100 godina”, ironičan je bio Čačić.

‘HDZ iza sebe ostavlja pustoš’

Šef narodnjaka smatra da trebamo biti sretni da ne dođe do novog gubitka radnih mjesta, jer u prilog takvim crnim statistikama o nezaposlenosti idu brojne prognoze stručnjaka.

Čačić kaže da Kosor kada priča o zapošljavanju 150 tisuća ljudi širi spekulacije, a kada, kako kaže, sebe pokušava lagati onda govori o otvaranju 10 tisuća radnih mjesta, koliko je za ovu godinu navedeno u jednom od dokumenata koji su otišli u Bruxelles.

“Premijerka ništa ne zna. To je tragedija. Oni koji nešto znaju, ne govore takve nebuloze”, oštro je Čačić kritizirao šeficu Vlade.

“HDZ iza sebe ostavlja pustoš”, zaključio je i naveo kako zadatak nove vlade treba biti otvaranje 200 tisuća radnih mjesta, kako bi se zaposlenost radnosposobnog stanovništva podignula iznad 60 posto.

Vezani članci:

arti-201102030645006
arti-201101210276006
arti-201101160015006

Povratak na Net.hr