Iako smo i dalje u veljači, proljeće nam je, sudeći po temperaturama, stiglo još početkom ovoga tjedna. Temperature rastu iz dana u dan, a danas se bilježe novi rekordi za ovo dobra godine.

Ovakvo vrijeme donosi nam polje visokog tlaka zraka koje se zadržava nad našim područjem. U 12 sati u Rijeci je izmjerena najviša temperatura dosad u veljači, 24,1 stupanj. Raniji apsolutni maksimum bio je 21,4 iz 1990. godine.

Rekord je srušio i Knin, gdje je također izmjeren 24,1 stupanj, a dosadašnji maksimum bio je 22,3, isto 1990. godine.

Neobično je i da je danas najhladniji jug Hrvatske pa je tako zbog duljeg zadržavanja magle u Makarskoj izmjereno tek desetak stupnjeva.

Magla, bura, pad temperatura...

"Do vikenda nema znatnije promjene, a što se nastavka suhog razdoblja tiče, promjena se ne nazire ni poslije, barem do početka sljedećeg tjedna. No na kraju veljače bit će niža temperatura, na kopnu bliža prosječnoj za klimatološki početak proljeća, a i vjetar će biti izraženiji, osobito duž obale i na otocima, gdje će u subotu zapuhati jaka, mjestimice i olujna bura. Prije toga, uz izostanak vjetra, raste vjerojatnost za nastanak magle i niskih oblaka, posebno potkraj četvrtka i u petak", prognozirala je dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a za HRT.

Dakle, uživajte još nekoliko dana jer potkraj ovog tjedna i tijekom idućeg vrijeme će biti primjerenije početku ožujka s temperaturama oko 10 stupnjeva, a ponegdje su ponovno mogući i blagi jutarnji minusi.