Toplinski udar u ponedjeljak, živa će skakati i do paklenih +40

Pred nama je vikend koji će donijeti visoke temperature koje će se na kopnu kretati do 37 Celzijevaca, dok u pojedinim dijelovima zemlje živa u termometru skočiti na paklenih + 40.

Prema podacima DHMZ-a u petak će biti pretežno sunčano, vruće i sparno. Poslijepodne u kopnenom području mjestimice se očekuje umjerena naoblaka uz malu mogućnost za rijetke lokalne pljuskove i grmljavinu. Temperatura zraka kretat će se od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva.

Subota donosi vruće i sparno vrijeme, dok će ponegdje biti i vrlo vruće. Poslijepodne mjestimice u kopnenom području umjerena naoblaka, a mala mogućnost za rijetke lokalne pljuskove i grmljavinu. Temperatura će se kretati do 36 Celzijevaca.

Pripremite se za toplinski udar koji stiže u ponedjeljak

Nedjelja također sunčana i vruća s temperaturama do 37 stupnjeva, što je uvertira u ono što nas čeka prvog radnog dana idućeg tjedna.

Tako nam u ponedjeljak stiže pravi toplinski udar, a prema 7-dnevnoj prognozi DHMZ-a temperature će dosezati 39 Celzijevih stupnjeva dok, će se Daruvar, Slatina, Novska i Beli Manastir kuhat na + 40.

Povratak na Net.hr