Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zakasnio je nekoliko minuta na primopredaju vlasti, jer je na tramvajskoj stanici na Savskoj cesti priskočio u pomoć ženi koja je pala u nesvijest.

"Dogodilo se da je jednoj gospođi pozlilo na tramvajskoj stanici, na Savskoj kod Cibone... Jedna gospođa joj je odmah pomogla, a kad sam došao, nazvao sam hitnu i čekali smo", rekao je Tomašević koji je u Gradsko poglavarstvo stigao tramvajem.

'Gospođa je kolabirala'

Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu pomoć grada Zagreba Žarko Rašić potvrdio je Indexu da je hitna intervenirala po dojavi građana između 7 i 8 sati na tramvajskoj stanici kod Cibone.

"Hitna je intervenirala na toj lokaciji. Riječ je o gospođi koja je kolabirala i ona je odvedena u prostorije Nastavnog zavoda za hitnu pomoć te je kasnije puštena. Hitna je došla na dojavu građana, ne znamo do koga je došao poziv", prokomentirao je Rašić.

Prostorije Nastavnog zavoda za hitnu pomoć nalaze se u Heinzelovoj 88, a Index doznaje da je riječ o ženi srednjih godina. Jutarnji, pak, piše da je hitna došla na mjesto događaja za devet minuta te da je žena kasnije otpuštena na kućnu njegu.

Duh pomoći i solidarnosti

Tomašević se nakon sastanka s Jelenom Pavičić Vukičević još jednom ispričao novinarima na kašnjenju te zahvalio svima koji su priskočili u pomoć.

"Još jednom se ispričavam na jutrošnjem kašnjenju, mislim da ste doznali o čemu je riječ. Stvarno zahvaljujem drugoj gospođi koja je izašla iz tramvaja i pomogla da se gospođa, kada je pala u nesvijest, dodatno ne ozlijedi. To je baš neki duh pomoći i solidarnosti koji krasi Zagreb i volio bih da ga krasi i dalje. Još jednom joj ovim putem zahvaljujem na tome, a isto tako zahvaljujem i hitnoj koja je stigla za petnaestak minuta i nadam se, vjerujem da će biti dobro", rekao je Tomašević.