Play ponuda

'Tražit ćemo prijevremene parlamentarne izbore'

shimmer fallback

"Pokazalo se da je Plan 21 Kukuriku koalicije bio obmana. Imamo ekipu koja je nekompetentna, nestručna pa čak i prepotentna.

4.3.2013.
6:54
Play ponuda

U HTV-ovoj Temi dana o aktualnom stanju u zemlji, Vladinoj gospodarskoj politici, izborima za Europski parlament, slučaju Jadranke Kosor te rejtingu HDZ-a govorio je predsjednik najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko.

"U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji besmisleno je jurcati za nekim rejtingom", rekao je Karamarko.

Naglasio je kako su za njega ankete veoma relativne te da su u slučaju HDZ-a one uvijek vrlo loše, a rezultat na izborima pokaže puno bolje stvarno stanje. Rezultati anketa su relativni, a na njih utječe, među ostalim, i prezentacija u medijima.

Problema ima, atmosfera dobra

Priznao je da su imali nekih problema u stranci. No, kaže, dnevno je na terenu, obilazi gradove i atmosfera je jako dobra.

Slučaj izbacivanja Jadranke Kosor iz stranke nije želio komentirati. Rekao je da ne može komentirati nepravomoćne odluke Suda časti.

"Uvijek će biti zadovoljnih i nezadovoljnih, koji će ulaziti i izlaziti iz stranke. Iz stranke je u Zagrebu izašlo 50 ljudi, a ušlo oko 1.600", istaknuo je Karamarko.

Ni slučaj izlaska Vukelića iz stranke nije želio komentirati. Samo je rekao da su mu argumenti neuvjerljivi.

"Naša parola je 'van kriminal i korupcija - drugačiji HDZ'. Htio bih da se HDZ promatra kroz dioptriju onoga što sam ja radio kao ministar unutarnjih poslova u borbi protiv kriminala. Ne prihvaćamo kolektivnu odgovornost", rekao je Karamarko.

"Pokazalo se da je Plan 21 Kukuriku koalicije bio obmana. Imamo ekipu koja je nekompetentna, nestručna pa čak i prepotentna. Nakon ulaska u EU tražit ćemo prijevremene parlamentarne izbore", kazao je Karamarko.

Play ponuda
Play ponuda