PALA JE ODLUKA / Tomašević zabranio popularni festival u centru Zagreba zbog pritužbi gnjevnih stanara na buku u parku

Festival je trebao trajati do 12. rujna, no početkom srpnja ljutiti stanari poslali su prigovor Gradu Zagrebu

26.7.2021.
17:44
Slavko Midzor/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon pritužbi na buku, gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio je ukinuti festival Caffe de Matoš, piše Jutarnji list. Jelena Pavičić Vukičević je taj festival proglasila manifestacijom od posebnog interesa Gradu čime je organizatorima festivala Mažuranićev trg dan sa 50 posto popusta.

Festival je trebao trajati do 12. rujna, no početkom srpnja ljutiti stanari iz Mjesnog odbora Mimara poslali su prigovor Gradu Zagrebu žaleći se na buku u parku. Tomašević je tako 8. srpnja odlučio je poništiti dozvolu za održavanje i Caffe de Matošu odbio produljiti daljnje korištenje Trga braće Mažuranić.

Nije bilo direktnih prigovora

Povjerenstvo za davanje površina javne namjene u zakup i na drugo korištenje, na prvom zasjedanju 17. lipnja odbilo je zahtjev za produljenjem Caffe de Matoša na Mažuranićevom trgu, a navodno su odbijeni još i Ritam Mediterana i Svijet tanjura na Europskom trgu. No, festivalu je održavanje odobreno 18.lipnja.

Direktor tvrtke Jarun Park d.o.o. Ivan Paškvan, koja je organizator događaja, kazao je prije nekoliko dana da im se nitko direktno nije javio s pritužbama.

"Nitko nam se direktno nije javio s pritužbama, a kad smo ljude iz Mjesnog odbora pozvali na razgovor, oni su ga odbili. Tijekom cijelog trajanja Caffe de Matoša nije nam se javila ni policija ni komunalno redarstvo. Zbog ovog problema bili smo na sastancima u Gradu i zadovoljni smo njima. Očekujemo da ćemo ih održati još nekoliko", kazao je Paškvan tada.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali