FINO IM JE SPUSTIO / Stigao žestok odgovor Petrovu i Grmoji: 'Mislim da je to u 21. stoljeću doista jadno. A i opasno'

Ovo je prvi puta da sudjeluje zagrebački gradonačelnik

3.7.2021.
18:39
Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je u Zagrebu sudjelovao na 20. Povorci ponosa. Tomašević je kazao kako je prvo ovdje bio kao građanin, pa kao gradski zastupnik, prošle godine kao saborski zastupnik, a sada i kao gradonačelnik.

"Želimo kao nova vlast poručiti da je Zagreb otvoren grad, da slavi sve razlike i da nitko ne može biti ni ne smije biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi, pa i po osnovi seksualne orijentacije ili bilo kojoj drugoj osnovi, poručio je Tomašević, istaknuvši da postoji prostor i za napredak.

"Naravno da postoji i mislim da u tom smislu vidi se iz nekih izjava političara ovih dana da itekako još postoji prostor za napredak da bi se nekako približili vrijednostima gdje je doista svaki građanin jednak bez obzira na seksualnu orijentaciju".

'Skupljanje bodova na manjinama'

Komentiravši izjave Nikole Grmoje i Bože Petrova na LGBT zajednicu, rekao je da on takve izjave smatra vrlo opasnima.

"Mislim da skupljanje je jeftinih političkih bodova na manjinama u 21. stoljeću u Hrvatskoj doista jadno, ako se mene pita. A i opasno", konstatirao je gradonačelnik Tomašević.

Komentirao i uhićenja

U izjavi novinarima rekao je da su za zaposlenike gradske uprave za kojeg je stiglo rješenje o istražnom zatvoru, donijeli rješenje o privremenom udaljenju od službe.

Upitan što će biti s uhićenim zaposlenicima zagrebačke Gradske uprave, gradonačelnik Tomešević je potvrdio kako su za neke zaposlenike dobili rješenje o određivanju istražnog zatvora i za njih su donijeli rješenje o privremenom udaljenju od službe.

Pojasnio je kako se trenutno radi o jednoj osobi, a za druge osobe čekaju da dobiju isto takvo rješenje.

Gradonačelnik Tomašević je naglasio da je još kao gradski zastupnik upozoravao na način kako su se dodjeljivale u zakup javne površine u Gradu Zagrebu. Podsjetio je da je još 2019. pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću uručio reket za 'najkorumpiraniji Božićni sajam u Europi'.

Najavio je i da će sada zajedno sa SDP-om, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini promijeniti potrebne odluke i pravilnike, jer imaju potrebnu većinu.

Tomašević je podsjetio da je jedan od njihovih prvih poteza bio da je cijelo Povjerenstvo koje odlučuje o davanju javnih površina u zakup, u potpunosti promijenjeno. "Nije jedan član ostao jer mislim da je to Povjerenstvo itekako bilo problematično i da je problematično radilo svih ovih godina", ustvrdio je.

Zagrebački gradonačelnik, na novinarski upit smatra li da će biti još uhićenih, odgovorio je potvrdno.

 "Mislim da će biti i mislim da je ovo samo vrh sante leda", poručio je. Smatra da sudski postupci trebaju trajati što kraće kako bi se utvrdilo je li bilo krivnje ili ne. 

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali