Play ponuda

TOMAŠEVIĆ PREDSTAVIO KANDIDATE ZA SVOJE ZAMJENIKE: / 'Doista vjerujem da ćemo biti super tim'

Image

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević predstavio je sveučilišnu profesoricu Danijelu Dolenec i docenta arhitekture Luku Korlaeta kao kandidate za svoje zamjenike

12.4.2021.
13:47
Play ponuda

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je naš!) predstavio je u ponedjeljak kandidate za svoje zamjenike - Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta, istaknuvši da će s njima funkcionirati kao tim koji će podići kvalitetu života građana. “Doista vjerujem da ćemo biti super tim koji će dobro upravljati ovim gradom i koji će podići kvalitetu života građana”, kazao je Tomašević na konferenciji za medije.

Image
TOMAŠEVIĆ NAJAVIO METRO U ZAGREBU: /

'Gradnja bi mogla početi do kraja mog prvog mandata'

Image
TOMAŠEVIĆ NAJAVIO METRO U ZAGREBU: /

'Gradnja bi mogla početi do kraja mog prvog mandata'

Partnersko upravljanje s građanima

Predstavljajući kandidate istaknuo je da je Dolenec izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti i nagrađivana znanstvenica te osnivačica platformi Možemo! i Zagreb je naš!, a Korlaet docent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao kandidatkinja za prvu zamjenicu gradonačelnika, Dolenec je najavila kako će se na toj funkciji fokusirati na preustroj funkcioniranja gradske uprava, jačanje i razvijanje partnerskog upravljanja zajedno s građanima te na osnaživanje Zagreba kao sveučilišnog centra i centra inovacija.

“Mi smo kao izvršni tim na čelu grada prije svega odgovorni da promijenimo paradigmu upravljanja gradom, to je nulta točka našeg programa na koju ćemo se svi trebati fokusirati na početku mandata kako bismo omogućili da se provede cjelovitost našeg programa”, istaknula je Dolenec.

Dodala je kako se preustrojem, odnosno izborom najboljih osoba, može osigurati provedba njihovog programa. Među ostalim, najavila je kako će revidirati ugovore o vanjskim uslugama Grada Zagreba, kao i ugovore o agencijskom radu kako bi se agencijski rad smanjio ili ukinuo. “Potpuno ćemo raskrstiti s dosadašnjim načinom kadroviranja, nekompetentnog, nestručnog i neregularnog kadroviranja. Ova gradska uprava okrenut će novi list u budućnosti Zagreba, želimo potaknuti najbolje ljude da nam se u tome pridruže”, poručila je.

Stanovanje je postalo nepriuštivo

Korlaet je najavio kako će se kao drugi zamjenik gradonačelnika baviti urbanizmom, stanovanjem i protupotresnom obnovom, istaknuvši da je urbanizam u krizi, a da ga on želi promovirati kao disciplinu koja usuglašava interes sviju, a ne samo privatnog kapitala.

Upozorio je i na probleme stanovanja u Zagrebu koji je, ističe, postao "nepriuštiv" građanima te dodao da platforma Možemo! ima set alata i akcija kako bi se okrenuo trend rasta cijena stanovanja. Najavio je i kako će platforma predstaviti ubrzani okvir za poslijepotresnu obnovu Zagreba koja 400 dana nakon potresa, sporo napreduje.

Play ponuda
Play ponuda