TOMAŠEVIĆ ILI ŠKORO? Plenković: / 'Ja uvijek izlazim na izbore. Nećemo pozivati ljude da unište listiće'; O propasti SDP-a u Zagrebu. 'Nestali su...'

Image

Mogu otvoreno reći da je platforma Možemo išla na platformi naslijeđa Milana Bandića, a druga teza je totalna propast SDP-a.

17.5.2021.
19:32
Patrik Macek/PIXSELL

"Zadovoljni smo Osijekom, Splitom, činjenicom da je HDZ pobijedio i u nekim od najvećih gradova poput Velike Gorice, Vinkovaca, Krapine, Virovitice, ukupni rezultati su dobri. Riječ je o izborima u petoj godini našeg mandata, i dalje očekujem angažman naših kandidata”, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke u Zagrebu.

“Davor Filipović je velik dobitak za HDZ”, dodao je odgovarajući na pitanje koliko je zadovoljan uspjehom u Zagrebu. “Bila je to tijesna utakmica za drugo mjesto, žao mi je da nije on drugi. No naša lista je druga u Zagrebu", rekao je Plenković.

Gube li ličko-senjsku utvrdu?

Komentirao je Ličko-senjsku i Šibensko-kninsku županiju, koje su inače bile 'utvrde' HDZ-a, ali sada postoji opasnost da ih izgube.

"Tu je situacija specifična. Milinović je bio kandidat HDZ-a, ovaj put ima svoju stranku. HDZ ima sjajnog kandidata. Što se tiče Šibensko-kninske županije, doprinos Pauka i HDZ-a za razvoj te županije je velik, nadam se da će on i dalje biti župan”, kazao je šef HDZ-a.

'Nećemo poput drugih pozivati ljude da zaokružuju broj tri ili da unište listiće'

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu u Zagrebu, Plenković je rekao da je politika HDZ-a u ovakvim situacijama ista.

"O tome će odlučiti predsjednik gradskog odbora HDZ-a, ali poznato je da biračima prepuštamo da odluče. Mi smo demokršćanska stranka, nećemo poput drugih pozivati ljude da zaokružuju broj tri ili da unište listiće”, rekao je Plenković i dodao: 'Ja uvijek izlazim na izbore'.

Totalna propast SDP-a? 'Nestali su, kao da je netko skrenuo potok'

“Mogu otvoreno reći da je platforma Možemo išla na platformi naslijeđa Milana Bandića, a druga teza je totalna propast SDP-a. To je stranka koja je dugi niz godina u Zagrebu bila prva ili druga, nestali su, kao da je netko skrenuo potok i svi otišli drugim koritom i treće je šira potpora javnosti koji je uživao Možemo”, istaknuo je.

Na pitanje o dovoljno kvalitetnom kandidatu za Zagreb rekao je: “Prošle godine smo bili apsolutni pobjednici. Imali smo sjajnog kandidata, imat će sjajnu političku karijeru. Morat ćemo raditi na osnaživanju HDZ-a u glavnom gradu, ovo je nova generacija HDZ-a. Ovo je dvostruko bolji rezultat od ranijih lokalnih izbora.”

Škoro? 'Svatko će za sebe najbolje odlučiti'

Novinari su ga potom upitali što ako netko iz HDZ-a pozove birače da biraju Škoru? Hoće li ga to smetati?

“Pozicija HDZ-a je jasna. Pozivamo birače da sudjeluju, ali svatko će za sebe najbolje odlučiti. HDZ je ustrojen na teritorijalnom principu. Kandidati su odabrani od lokalnih organizacija”, rekao je Plenković i na kraju dodao: 'Napravili smo cjelovitu analizu. Očekujemo maksimalan angažman u drugom krugu i uspjeh HDZ-a. Očekujem da budemo na oko 45% svih lokalnih jedinica. HDZ je i nakon 32 godine dominantna politička snaga.'

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali