UDAR NA VLADU

TODORIĆ U NAJNOVIJEM BLOGU: ‘Najvrjednije što Agrokor ima prepušteno je trustu kojem je nemoguće vidjeti vlasnike’

Osnivač Agrokora Ivica Todorić u utorak je Vladu i izvanrednog upravitelja tog koncerna Antu Ramljaka optužio da vode specijalni hibridni rat protiv Hrvatske tako što su, kaže, ozakonili pljačku Agrokorovih vrijednosti koje se iznose iz Hrvatske.

Todorić na svom blogu piše kako su četiri tvrtke iz sastava Agrokora (Jamnica, Vupik, Zvijezda i Ledo) prošlog tjedna izvijestile o zasnivanju založnog prava na žigovima tih tvrtki s Trustom Medison Pacific iz Hong Konga, a da je danas to isto učinilo i Belje, založivši 11 svojih žigova za osiguranje kredita.

TODORIĆ UZVRATIO MINISTRICI DALIĆ: ‘Ako je sve transparentno, objavite imena ljudi koji su pisali neustavni Lex Autor’

Upozorava kako je “samo srce” tih kompanija, njihovi žigovi, odnosno imena svih desetljećima građenih brendova, tako završilo kao zalog za kredit na kojem će povlašteno društvo predvođeno investicijskim fondom Knigthead zaraditi stotine milijuna eura.

PRVI DOZNAJEMO: Todoriću blokirali i dionice Agrokora, pogledajte koliko su novca istražitelji našli na njegovim računima u Hrvatskoj

Todorić proziva Ramljaka i Vladu da ne žele objaviti ugovor s trustom iz Hong Konga kojem su već ranije, tvrdi, za isti kredit založile svu imovinu, upozoravajući kako je sada i ono najvrjednije što Agrokor ima, prepoznatljivi brendovi koji su sama supstancija kompanije, prepušteni trustu kojem je nemoguće vidjeti vlasnike.

BLOGER TODORIĆ OPET UDARA: ‘Obratite pažnju na Vjerovničko vijeće, to tijelo se koristi za provedbu nezakonitih radnji’

“Za to vrijeme, kad se iz Hrvatske iznosi najveća vrijednost koja je nacionalni ponos, ali i stotine milijuna eura stečenih mutnim kreditnim poslovima, kad se troši pola milijarde kuna za odabrane savjetnike, Vlada je u imaginarnom svijetu specijalnog hibridnog rata. Specijalni hibridni rat je, gospodo iz Vlade i izvanredne uprave, ozakonjena pljačka Agrokorovih vrijednosti koje pod vašim patronatom Ramljak transferira izvan Hrvatske”, zaključuje Todorić na svom blogu.

 

Povratak na Net.hr