PREVARENA SBERBANKA?

TODORIĆ TVRDI DA IMA INFORMACIJE SA SASTANKA S KNIGHTHEADOM: ‘Ramljak je imao samo jedan cilj’

Ivica Todorić danas se na blogu oglasio o spornim obveznicama i Knighthead fondu koji su podignuli dosta prašine u javnosti. Todorić tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica.

Todorić je još jednom optužio vladinog povjerenika za Agrokor, Antu Ramljaka, za manipulacije i malverzacije u tom koncernu. Sada tvrdi da je Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a da je s predstavnicima Knightheada puno ranije sve dogovorio.

U SABORU OPET RAT ZBOG AGROKORA: ‘Sram vas može biti! Čije vi interese zastupate? Ruskog kapitala i Sberbanke?’

TODORIĆ UPOZORAVA NA ‘NEVIĐENI SUKOB INTERESA’: ‘Koga zastupa Tin Dolički, Agrokor ili Knighthead?’

Todorić tako piše da je u drugoj polovici travnja bio sastanak u Agrokoru na kojem je bilo 30-ak ljudi te da ga je vodio Ante Ramljak. Na sastanku se, tvrdi Todorić, razgovaralo o ponudi Sber banke za roll up kredit, međutim, prema njemu, Ramljak je tad već znao da će se odbiti rusku banku, kako bi Knighthead “dobio na vremenu” i kupio potrebnu količinu obveznica.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

TODORIĆ: Vlada i Ramljak Knighteadu su omogućili profit od 246 mil. eura, ali postoji još strašniji ugovor s trustom iz Hong Konga

Na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo se o ponudi Sber banke za roll up kredit. Sber banka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više . Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sber banka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status.

PROCURIO PLAN RESTRUKTURIRANJA AGROKORA: Osniva se tvrtka unutar tvrtke za ‘zdrave’ firme, ostale idu u likvidaciju

Taj neuobičajeni, kriminalni model odbijanja bolje ponude imao je samo jedan cilj – neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice. Zločinačka organizacija u Agrokoru, a kojoj je legitimaciju dao neustavni Vladin Lex, ovim je činom počela ostvarivati nevjerojatnu nepripadnu financijsku korist koja se mjeri u milijardama kuna i iznosi iz Republike Hrvatske. Potpuno je jasno da je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a s predstavnicima Knightheada, za kojeg je čak lažno tvrdio da kotira na burzi, ovakav scenarij dogovorio već puno ranije. Načini i vrijeme stjecanja Agrokorovih obveznica u vlasništvu Knightheada također su lako utvrdive. Ove su činjenice provjerljive kod svih osoba koje su sudjelovale na sastanku, a nevjerojatni događaji kojima svjedočimo proteklih dana dodatno ih potvrđuju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr