NASTAVAK SAGE

TODORIĆ NA BLOGU OBJAVIO CIJELI TEKST TUŽBE PROTIV HRVATSKE: ‘Lex Agrokor odstupa od svih zakonskih rješenja zemalja članica EU’

‘U samom tekstu podneska pobrojana su sva odstupanja Lex Agrokora od europskoga prava kao i teška nesuglasja s Ustavom Republike Hrvatske’, piše Todorić.

Osnivač koncerna Agrokor Ivica Todorić objavio je u četvrtak na svom blogu da je podnio tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja “lex Agrokor” sa zakonodavstvom Europske unije.

Danas se ponovno oglasio, a u novoj objavi je priložio cijeli tekst tužbe.

“Kao što sam i najavio, u nastavku možete preuzeti i pročitati cijeli tekst moje tužbe Europskoj komisiji. U samom tekstu podneska pobrojana su sva odstupanja Lex Agrokora od europskoga prava kao i teška nesuglasja s Ustavom Republike Hrvatske. Pravni koraci koje poduzimam mišljenje su eminentnih hrvatskih i međunarodnih pravnih stručnjaka koji dijele stav da je takav zakon jedinstven u Europi te odstupa od svih pozitivnih zakonskih rješenja zemalja članica Europske unije”, napisao je Todorić.

Tužba je, naveo je Todorić, dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim će sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije i zastupnike Europskog parlamenta.

Todorić kaže da je tužbu protiv Hrvatske podnio zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na “zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog lex Agrokor”.

Povratak na Net.hr