Zona za duboke džepove

NAJSKUPLJI SAT PARKIRANJA U HRVATSKOJ! Nova cijena vrijedi već od 1. svibnja, a vlasti tvrde: ‘Građani zbog toga neće patiti’

Od 1. svibnja u Dubrovniku vrijede nove – dvostruko skuplje cijene parkiranja. U zoni oko povijesne jezgre sat parkiranja stoji 40 kuna!

Ovo je već druga turistička sezona otkako se u Dubrovniku parkiranje naplaćuje po ovoj cijeni, podsjeća Slobodna Dalmacija.

Međutim, dubrovačko poduzeće “Sanitat”, koje naplaćuje javni parking, domaćim vozačima nudi povlaštene mjesečne karte parkinga od 60 kuna, pa visoke cijene koje vrijede ljeti na užem gradskom području ovisno o zoni, ovako skupo zapravo najviše plaćaju posjetitelji i turisti.

Direktor ove dubrovačke tvrtke Vedran Kunica objašnjava da je cijena od 40 kuna za sat parkinga uvedena odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika prošle godine, te da ta cijena od svibnja do listopada obuhvaća područje od Zagrebačke ulice, parkirališta Tenis-Tabor kod sjevernog ulaza u povijesnu jezgru pa sve do Boninova.

Riječ je o ukupno 483 parkirališna mjesta.

Parkiranje uz stare zidne ne može si svatko priuštiti. Marko Lukunić/PIXSELL
Parkiranje uz stare zidine ne može si svatko priuštiti. Marko Lukunić/PIXSELLFoto: Marko Lukunić/PIXSELL

Većina Dubrovčana zadovoljna

Izuzetno veliki broj Dubrovčana koristi povlaštene karte, a postoje i povlaštene zone za stanare povijesne jezgre i prva zona – parkiralište na Pilama, na samom ulazu u povijesnu jezgru te u poslovnom centru Dubrovnika u Gružu gdje se parkira po istoj visokoj cijeni od 40 kuna, ali je ostanak na parkiralištu vremenski ograničen.

Grad Dubrovnik lani je nakon višegodišnjeg pravnoga vrludanja od brojnih sudskih tužbi i ovrha konačno donio odluku o parkiranju koja je većinom zadovoljila građane.

STOPOSTOTNO POVEĆANJE CIJENA: Od rujna parkiranje u Dubrovniku 40 kuna po satu

Najskuplji parking na svijetu ima

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr