NAJSKUPLJI SAT PARKIRANJA U HRVATSKOJ! Nova cijena vrijedi već od 1. svibnja, a vlasti tvrde: / 'Građani zbog toga neće patiti'

Image

Od 1. svibnja u Dubrovniku vrijede nove - dvostruko skuplje cijene parkiranja. U zoni oko povijesne jezgre sat parkiranja stoji 40 kuna!

4.5.2016.
8:54
Play logo

Ovo je već druga turistička sezona otkako se u Dubrovniku parkiranje naplaćuje po ovoj cijeni, podsjeća Slobodna Dalmacija.

Međutim, dubrovačko poduzeće "Sanitat", koje naplaćuje javni parking, domaćim vozačima nudi povlaštene mjesečne karte parkinga od 60 kuna, pa visoke cijene koje vrijede ljeti na užem gradskom području ovisno o zoni, ovako skupo zapravo najviše plaćaju posjetitelji i turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor ove dubrovačke tvrtke Vedran Kunica objašnjava da je cijena od 40 kuna za sat parkinga uvedena odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika prošle godine, te da ta cijena od svibnja do listopada obuhvaća područje od Zagrebačke ulice, parkirališta Tenis-Tabor kod sjevernog ulaza u povijesnu jezgru pa sve do Boninova.

Riječ je o ukupno 483 parkirališna mjesta.

shimmer fallback
shimmer fallback

Većina Dubrovčana zadovoljna

Izuzetno veliki broj Dubrovčana koristi povlaštene karte, a postoje i povlaštene zone za stanare povijesne jezgre i prva zona – parkiralište na Pilama, na samom ulazu u povijesnu jezgru te u poslovnom centru Dubrovnika u Gružu gdje se parkira po istoj visokoj cijeni od 40 kuna, ali je ostanak na parkiralištu vremenski ograničen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Dubrovnik lani je nakon višegodišnjeg pravnoga vrludanja od brojnih sudskih tužbi i ovrha konačno donio odluku o parkiranju koja je većinom zadovoljila građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STOPOSTOTNO POVEĆANJE CIJENA: /

Od rujna parkiranje u Dubrovniku 40 kuna po satu

Play logo

Najskuplji parking na svijetu ima...

shimmer fallback

Najskuplji parking na svijetu ima...

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo