TKO TO BROĐANE RADI BUDALAMA? / Pogledajte ove fotografije, biste li pili ovu vodu?

Voda u Slavonskom Brodu ispravna je za ljudsku potrošnju, tvrde nadležne službe.

20.4.2018.
16:16
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako nadležne službe već nekoliko dana poručuju da je voda ispravna za ljudsku potrošnju, stanovnici Slavonskog Broda s takvim se tvrdnjama ne slažu. I, ako je suditi prema fotografijama koje možete vidjeti u tekstu, tko bi im zamjerio.

Naime, na Facebook stranici Inicijative "Brodske mame" svakodnevno se objavljuju fotografije Brođana koji provode svoje neovisne 'analize' i to na vrlo jednostavan način. Ili otvore slavinu iz koje curi smeđa tekućina ili vodu natoče u staklenu čašu i promatraju što se s njom događa. Najčešće se na površini pojavi masna mrlja ili voda bude potpuno mutna.

"U zdravlje! Živjeli! Brođani vas pozivaju na čašu zdravstveno ispravne vode!", ironično poručuju uz fotografije.

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za zaštitu okoliša i prirode ministar zaštite okoliša i energetike TomislavĆorić ponovio je kako su sve državne službe odmah po saznanju za ekološki incident izašle na teren i naložile hitne mjere sanacije. Područje na kojem se 28. ožujka dogodio incident, koji je uzrokovao onečišćenje vode, i dalje je pod inspekcijskim nadzorom te se očekuju rezultati istrage MUP-a i DORH-a i privođenje odgovornih pravdi, rekao je Ćorić.

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i energetike naložila je daljnje aktivnosti koje se odnose na pražnjenje neaktivnog produktovoda na zapadnom ulazu u Slavonski Brod, provjeru stanja oko zaštite okoliša, nastavak istraživanja tla radi sprječavanja daljnjeg onečišćenja, te uklanjanje 208 tona onečišćene zemlje i 96 tona onečišćene vode.

Slavonskobrodski gradonačelnik MirkoDuspara izrazio je negodovanje zbog incidenta i poručio da stanovnici njegovog grada više nemaju povjerenja u institucije. "Brođani imaju prvo znati što je s istragom, što se to dogodilo u podzemlju, u bunarima, da ljudima vratimo povjerenje", rekao je Duspara.

I predsjednica udruge Brodske mame IvanaSmolčićJurković upozorila je da od početka nisu bili dovoljno informirani, pa otuda nepovjerenje u institucije. O incidentu se ne govori javno i transparentno nego "po saborskim odborima", ne daju se točne informacije o utjecaju ugljikovodika na zdravlje, a već godinama se nije uspjelo ništa riješiti iako se zna za onečišćeni zrak.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali