TO IM IDE!

OVO SU NAJRASTROŠNIJI SABORSKI ZASTUPNICI: Jedan od njih potrošio je više od sto tisuća (naših) kuna!

Najrastrošniji saborski zastupnik u prošlom sazivu Sabora bio je SDP-ovac Darko Parić koji je potrošio više od sto tisuća kuna poreznih obveznika. No, njegovih 26 kolega istovremeno hrvatskim građanima nije uzelo ni lipe.

Zatražili su više stanki nego što su donijeli zakona. Češće ih nije bilo u sabornici nego što su bili, a kada su i bili njihove su rasprave nerijetko prije završavale u povijesti nego u temama koje bi građanima ove zemlje osigurale bolju budućnost. No, uspjeli su potrošiti naš novac.

Tako su, prema podacima koje donosi HRT, saborski zastupnici hrvatske porezne obveznike stajali 4 milijuna i 600 tisuća kuna, u što su uključeni troškovi putovanja i prijevoza do posla te naknade za odvojeni život.

Najviše trošili u dvije najveće stranke

U trošenju je ispred 150 svojih kolega prednjačio SDP-ovac Darko Parić koji je u šest mjeseci uspio potrošiti čak 101 tisuću 703 kune. Među najvećim potrošačima u njegovoj stranci su i Davor Penić, Domagoj Hajduković, Branko Grčić i Ingrid Antičević-Marinović, s kojima je SDP-ova cifra dosegla 403.405 kuna.

HDZ je bio nešto manje rastrošan. Njegovi zastupnici Božo Ljubić, Sanja Putica, Ante Sanader, Željko Dilber i Branko Bačić potrošili su ukupno 350.409 kuna.

Ako se zbroje troškovi Mosta može se vidjeti da su najveći potrošači bili Ivan Kovačić i Miro Bulj, koji su stigli do 133.189 kuna.

Ni kunu poreznim obveznicima nije uzelo 26 zastupnika.

Zgrozit ćete se kada doznate koliko iznose plaće nekih saborskih zastupnika

HDZ I SDP UJEDINJENI: Ne žuri im se mijenjati zakon koji bi dužnosnicima smanjio plaće

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr