Sedam je kandidata i kandidatkinja za gradonačelnika/cu Osijeka predalo pravovaljane kandidature Državnom izbornom povjerenstvu

Državno izborno povjerenstvo objavilo je imena šest kandidata i jedne kandidatkinje koji su predali pravovaljane kandidature za izbore za gradonačelnika Osijeka. Ovo su, abecednim redom, kandidati za čelno mjesto najvećeg slavonskog grada

VLADIMIR HAM (HNS)

Vladimir Ham, rođen 1981., diplomirani je ekonomist, a radio je kao voditelj, novinar i urednik u više radijskih i televizijskih medija te direktor agencije za marketing i odnose s javnošću. Aktualni je gradski vijećnik, a bio je i zamjenik gradonačelnika. Predsjednik je osječkog HNS-a, a njegovu kandidaturu podržavaju i HSS te Narodna stranka - Reformisti.

KATARINA KRUHONJA (MOŽEMO!)

Katarina Kruhonja, rođena 1949. godine, liječnica je nuklearne medicine koja je u KBC-u Osijek 1992. stekla zvanje primarijusa. No, ostvaila je profesiju i posvetila se mirovnom aktivizmu. Suosnivačica je Centra za mir, nenasilje i ljudska prava i dobitnica nagrade Right Livelihood, poznate kao alternativna Nobelova nagrada za mir. Na izbore izlazi kao kandidatkinja političke platforme Možemo!.

GORAN KUŠEC (SDP)

Pedesetosmogodišnji Goran Kušec, gradonačelnički kandidat SDP-a, profesor je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a doktorat iz biotehničkih znanosti stekao je na Sveučilištu u Göttingenu u Njemačkoj. U slobodno vrijeme svira gitaru i trenira aikido. Stariji Osječani pamte ga kao voditelja jedne nekoć kultne radijske emisije.

BERISLAV MLINAREVIĆ (DOMOVINSKI POKRET)

Berislav Mlinarević 60-godišnji je poduzetnik koji se ranije nije bavio politikom. Vlasnik je hotela Waldinger koji je 2008. godine proglašen najboljim malim kontinentalnim hotelom na svijetu prema Trade Leaders’ Clubu iz Madrida. Kandidat je Domovinskog pokreta i Mosta.

IVAN RADIĆ (HDZ)

Ivan Radić, 34-godišnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka, inženjer je građevine. Predsjednik je osječkog HDZ-a i saborski zastupnik. Njegovu kandidaturu podržavaju i Nezavisna lista Ante Đapića, Aktivni nezavisni umirovljenici, HSU, Blok umirovljenici zajedno, HSLS i Demokratski HSS.

VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ (SNAGA)

Vladimir Šišljagić, rođen 1957. godine, kirurg je u osječkom KBC-u i izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Bio je član HDSSB-a i saborski zastupnik u četiri mandata. Koncem 2018. osnovao je regionalnu stranku Snaga Slavonije i Baranje.

MIROSLAV VANEK (NEZAVISNI)

Miroslav Vanek, rođen 1976. godine, nezavisni je kandidat kandidacijske liste "Građani, a ne političari", a podržavaju ga Udruga Možemo Osijek i Nezavisna lista Zorana Batnožića. Jednom je već bio kandidat za gradonačelnika.