EUROSTAT OBJAVIO INTERESANTNE PODATKE: / Znate li koliko prosječan Hrvat troši na ljetovanju?

Image

Hrvati su na godišnjem 2017.

4.9.2019.
18:36
Play logo

Eurostat je izbacio statističke podatke o tome tko od Europljana najviše troši tijekom godišnjeg odmora. Riječ je o podacima iz 2017. godine, a na prvom mjestu su se po potrošnji na odmoru smjestili Luksemburžani koji su europski rekorderi pa su prije dvije godine na godišnjem odmoru prosječno potrošili 769 eura. Nakon njih dolaze Austrijanci s potrošnjom od 641 eura pa stanovnici Malte s potrošnjom na odmoru od 633 eura.

shimmer fallback
shimmer fallback

Naime, prosjek EU iznosio je 377 eura, a vjerovali ili ne, Hrvati se nalaze jako malo ispod prosjeka. Hrvati su na godišnjem 2017. trošili 320 eura što čini sredinu ove ljestvice što možda čudi jer druge statistike pokazuju da je kupovna i gospodarska moć Hrvata uvijek na dnu europskih ljestvica. Primjerice, 2015. bili smo na vrhu siromašnih država EU te stali uz bog Rumunjskoj i Bugarskoj. Stanovnici Danske i Cipra na godišnjem potroše preko 600 eura, a iznad 500 eura troše Belgijanci, Irci i Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovu statistiku ušle su i Švicarska i Norveška koje ni nisu članice EU pa se vidi da Norvežani na ljetovanju troše više od Luksemburžana, čak 827 eura. Švicarci su se smjestili odmah iza Luksemburga s prosječnom potrošnjom od 759 eura.

Play logo
Image
KAD SVI ODU, ONDA ĆE I HRVATI NA MORE: /

Na takozvanim CRO karticama dobit ćete 2500 kn. Evo kada i kako ćete ih moći trošiti

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo