TKO KUPUJE LEDO? 615 / milijuna eura platit će bivši dečko glumice Lucy Liu, izraelsko-američki milijarder

Image

Nomad Foods postat će vlasnik Leda za 615 milijuna eura: 'Cilj je, uz postizanje maksimalne vrijednosti,

29.3.2021.
22:55
Play logo

Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods Limited potpisali su kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava. Vrijednost transakcije iznosi 615 milijuna EUR, na bazi bez gotovine i bez dugova, a njezino je zaključenje planirano za treće tromjesečje 2021. godine, javljaju u priopćenju iz Fortenove.

Po zaključenju, Nomad Foods će postati vlasnikom Poslovne grupe zamrznute hrane, koja obuhvaća vodeći europski portfelj kultnih lokalnih brandova zamrznute hrane sa snažnom prepoznatljivošću među potrošačima u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i nekoliko drugih zemalja jugoistočne Europe. S tradicijom duljom od pola stoljeća, Poslovna grupa zamrznute hrane najveći je proizvođač i distributer sladoleda i zamrznute hrane na tržištima na kojima posluje, navode iz Fortenove dodajući da će novac investirati u sve svoje djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je cilj?

„Naša Poslovna grupa zamrznute hrane tržišni je lider u regiji u kojoj poslujemo i drago mi je da smo u ovom procesu prodaje ostvarili svoj glavni cilj. Cilj je, uz postizanje maksimalne vrijednosti, prije svega bio zaključiti ovu transakciju sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi“ rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

„Zaključenjem ove transakcije ispunit ćemo ključni preduvjet za optimizaciju kapitalne strukture, što će nam omogućiti da snažno investiramo u svoje biznise i potičemo njihov budući rast. Jako sam zahvalan svim ljudima u Poslovnoj grupi zamrznute hrane i Fortenova grupi koji su proteklih šest mjeseci naporno radili kako bi ovo omogućili. Znajući da će naša zamrznuta hrana biti u vrlo dobrim rukama, veselimo se suradnji s Nomad Foodsom kao važnim budućim poslovnim partnerom u ovoj regiji“, zaključio je Peruško.

Izluđivao susjede

Izraelsko-američki milijarder Noam Gottesman, osnivač Nomad Foodsa zajedno s partnerom Sir Martinom Ellisom Franklinom , 2019. je pred svojom zgradom u luksuznoj četvrti New Yorka West Village ilegalno lažirao parkirno mjesto i izludio susjede koji su ga prijavili jer je ispred ulaza postavio nagnuti rubnik kakav se postavlja na dijelu nogostupa gdje automobili ulaze u garaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Vlasnik je restorana Eleven Madison Park u New Yorku i povjerenik na Sveučilištu Columbia, svom matičnom fakultetu. Bio je član uprave Fondacije Tate Gallery, kao i član Vijeća predsjedatelja Muzeja umjetnosti Metropolitan i Međunarodnog vijeća Muzeja moderne umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, 2014. je bio u vezi s američkom glumicom Lucy Liu, a 2015. je oženio Biancu Dueñas, direktoricu prodaje Reeda Krakoffa, s kojom je u braku šest godina.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo