TKO JE ZAPRAVO UHIĆENI DIREKTOR HRVATSKIH ŠUMA? / HDZ-ov kadar koji ima dobre političke veze, a poznato je i koliku plaću prima

Uhićeni direktor Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić došao je na funkciju zajedno s još pedesetak članova HDZ-a na zatvorenoj sjednici Vlade 2017. te prima plaću od gotovo 30.

29.5.2020.
11:31
Tomislav Miletić/PIXSELL

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen je jutros zbog sumnje da je zlorabio svoj položaj i ovlasti te trgovao utjecajem. Tijekom dana će biti ispitan u USKOK-u. Svoju karijeru ovaj je diplomirani inženjer šumarstva gradio u struci.

Od ožujka 2008. bio je voditelj Uprave Šuma Zagreb, a na svoju sadašnju funkciju je došao 2017. kada je odlukom Vlade na zatvorenoj sjednici zamijenio Krešimira Žagara. Jakupčić je, inače, i član HDZ-a od 1994., pa njegovo imenovanje treba gledati i u kontekstu tadašnjih obećanja premijera Andreja Plenkovića o "profesionalizaciji i depolitizaciji" javne službe, koju je na kraju "potvrdio" imenovanjem Jakupčića i još pedesetak članova HDZ-a na čelna mjesta tvrtki od državnog interesa, piše Index.

HDZ-ov kadar

Jakupčić je navodno kadar glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Kadar je bio i nastaviti sa sličnim principom zapošljavanja na razini tvrtke koju je dobio. Naime, odmah je smijenio 13 od 16 direktora ispostava, a oni koji su ostali bili su - članovi HDZ-a. Tada su iz Hrvatskih šuma poručili da se ljudi postavljaju po stručnosti, a ne političkoj podobnosti i da rukovoditelji mogu raditi svoj posao kvalitetnije nego prije.

Najveća plaća u državnim tvrtkama

Inače, njegova neto plaća je ujedno i najveća u državnim tvrtkama - 29.297 kuna. U imovinskoj kartici je prijavio dva stana na zagrebačkoj Trešnjevci. Stan od 96 kvadrata i garažu od 22 kvadrata procijenio je na više od milijun kuna, dok je stan od 44 kvadrata procijenio za nešto manje od polovice tog iznosa. Uz to, ima apartman u Pirovcu od 45 kvadrata vrijedan 435.000 kuna te šumu u Kozarevcu i njivu u Maloj Erpenji. Ima tri automobila i štednju veću od 300.000 kuna.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali