SAMOZATAJNI PUKLIN

TKO JE SUPRUG TUŽITELJICE KOJI JE NAVODNO SKRIVAO KOVAČEVIĆEVE MILIJUNE: ‘Nije vam on klasični poduzetnik…’

Sve dok nije osumnjičen da je skrivao ‘prljavi novac svoga susjeda Dragana Kovačevića, zagrebački poduzetnik Goran Puklin, muž županijske tužiteljice, bio je vrlo samozatajan i o njemu nema mnogo informacija na internetu

Istraga u “aferi JANAF” dobila je novi krak i novu dimenziju kada je osumnjičen i zagrebački poduzetnik Goran Puklin. Njega se tereti da je drugoosumnjičenome u spomenutoj aferi, sada već bivšem šefu Uprave JANAF-a Draganu Kovačeviću, pomogao sakriti 2,5 milijuna kuna, 247.000 eura i 20.000 švicarskih franaka, sveukupno 4,5 milijuna kuna za koje istražitelji sumnjaju da su Kovačevićeva ilegalna zarada koju je 16. rujna ove godine iznio iz notornog “kluba” u Slovenskoj 9 u Zagrebu.

KAMERE SNIMILE MUŽA TUŽITELJICE KAKO DONOSI TORBE S NOVCEM U ‘KLUB’: Pazio je da ih izbjegne, ali na jednu stvar nije računao

Kaže da je novac njegov, a da je u torbi bio bolesni mačak

Sumnju istražitelja dodatno osnažuje činjenica da su Puklina tog dana snimili kako s crnom torbom ulazi u zgradu u kojoj stanuje, a u kojoj mu je Kovačević susjed. Puklin tvrdi da je taj novac njegov i da ga je naslijedio te da ima dokaze za to. Također tvrdi da u onoj crnoj torbi tog dana nije bio ikakav novac, nego mačak kojeg je u njoj nosio s pregleda kod veterinara.

Dodatno breme u ovom dijelu istrage jest činjenica da je Puklinova supruga, Mirela Alerić Puklin, zamjenica zagrebačkoga županijskog državnog odvjetnika. Čim je njezin suprug doveden u vezu s Kovačevićem te osumnjičen, zatražila je razrješenje s dužnosti. Usto je i ona kazala da novac pronađen u njihovu stanu pripada njezinu mužu te da je riječ o nasljedstvu, a ne o “prljavom” novcu Dragana Kovačevića. Daljnjom istragom, odnosno grafološkim vještačenjem rukopisa s omotnica u kojima se nalazio novac te uzimanjem uzoraka DNK sa samih novčanica, trebalo bi se utvrditi je li novac doista Puklinov ili ipak Kovačevićev.

OSUMNJIČENI PODUZETNIK TVRDI DA NIJE SKRIVAO NOVAC DRAGANA KOVAČEVIĆA: U torbi je nosio bolesnog mačka, a ne milijune?

Koncem 1990-ih bio je član Mladeži HDZ-a

Sve do ovoga javnost nije znala tko je Goran Puklin. Jedan njegov znanac za Index je kazao kako on “nije klasičan tip poduzetnika”.

“Znam da je imao neke poslovne udjele, sada je u biznisu s plinskim instalacijama. Više je onako, samozatajan”, kazao je taj Puklinov znanac.

Index je pokušao doznati više o Puklinu, no čini se da je ovaj doista vrlo samozatajan. Na internetu je zabilježeno kako je koncem 1990-ih studirao pravo te bio član mladeži HDZ-a. Godine 1998. kao član Glavnog stana Mladeži HDZ-a predao je povratnicima u Ilok donaciju u vidu deset štednjaka. U to doba bio je i poslovni tajnik Državne mladeži HDZ-a i predsjednik Mladeži zagrebačkog HDZ-a.

“Kasnije je nestao iz stranačkih struktura, vidio sam ga, možda, jednom ili dvaput”, kazao je za Index jedan njegov tadašnji stranački kolega.

SAMO U HRVATSKOJ: Muž tužiteljice iz slučaja Agrokor skrivao prljavu lovu D. Kovačevića, Dorh traži očitovanje

Radio u Dalekovodu, bio na čelu udruge, ugasio tvrtku…

Puklinovo ime i kasnije se rijetko pojavljivalo na internetu. Spominje se da je od 2002. do 2006. bio predsjednik udruge Alga, koja se bavila “osmišljavanjem i provedbom sportskih te kulturno-turističkih projekata od općehrvatskog interesa” te suradnjom s tijelima državne uprave, ali i “sa svim mladeškim udrugama, ustanovama i organizacijama hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”.

Nekoliko godina kasnije bio je u tvrtki Dalekovod. Ime mu se navodi, a slika pojavljuje u Biltenu sabora hrvatskih graditelja održanom u Cavtatu u studenome 2008. godine. U svibnju 2011. Puklin se spominje u Vjesniku HEP-a kao sudionik 10. Međunarodne konferencije o radu pod naponom.

“Radim u korporativnim komunikacijama tvrtke Dalekovod koja je glavni sponzor Konferencije pa sudjelujem u ovom izlagateljskom dijelu programa”, predstavio se tada Puklin u glasilu Hrvatske elektroprivrede. U roditeljskoj kući u zagrebačkom naselju Botinec imao je prijavljen obrt za poslovne djelatnosti Miral, koji je odjavljen 2013. godine.

KOVAČEVIĆ JE PRIJE UHIĆENJA IZ KLUBA ODNIO 12 MILIJUNA KUNA: Otkriveno tko mu je i gdje čuvao lovu na Trešnjevci

Povratak na Net.hr